Almanya'da Kreş Tartışması - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Kreş Tartışması

Almanya\'da Kreş Tartışması

Hıristiyan Demokrat Birlik Partili Aile Bakanı Kristina Schröder, 2013-14 eğitim yılı için yuvalarda 813 bin çocuk kapasitesi olacağını, buna karşın bu yuvaların yasanın yürürlüğe gireceği 1 Ağustos tarihinine kadar hazır olamayacağını açıkladı.

13.07.2013 12:33

Hıristiyan Demokrat Birlik Partili Aile Bakanı Kristina Schröder, 2013-14 eğitim yılı için yuvalarda 813 bin çocuk kapasitesi olacağını, buna karşın bu yuvaların yasanın yürürlüğe gireceği 1 Ağustos tarihinine kadar hazır olamayacağını açıkladı. Federal hükümet, eyalet ve belediyeler 1 Ağustos tarihine kadar kreşlerin 3 yaş altı yaklaşık 780 bin çocuğa bakılacak hale getirilmesine karar verdi. Federal Aile Bakanı Schröder, yuva isteğinin değişiklik gösterdiğini, büyük şehirlerde sıkıntı çekilebileceğini söyledi.

Alman Belediyeler Birliği, Aile Bakanı Kristina Schröder'in açıkladığı bilgilere ve rakamlara kuşkuyla yaklaştığını bildirdi. Belediyeler Birliği yetkilisi Stephan Articus, kreş yerleri planının büyük bir bölümünün henüz hizmete hazır olmadığını söyledi. Radyo Kassel'e göre, Çocukları Koruma Birliği de bakım kalitesinden endişeli. Çocukları Koruma Birliği Başkanı Heinz Hilgers, 3 yaş altı çocuklar için 800 bin bakım yeri sayısına çıkmanın çok büyük bir büyüme olduğunu, bakımdaki kaliteyi güvence altına alabilmek için 60 bin yeni yuva öğretmenine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Alman İstatistik Dairesi'ne göre 1 Mart tarihi itibariyle yuvalarda bakılan yaklaşık 600 bin çocuk kamu kasalarından finanse ediliyor. Bu rakamın bir yıl öncesine göre 37 bin daha fazla olduğu ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Kreş Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement