Almanya'da Perakende Sektöründe Rekor Yatırım - Son Dakika
Son Dakika Logo

Almanya'da Perakende Sektöründe Rekor Yatırım

Almanya\'da Perakende Sektöründe Rekor Yatırım
13.02.2014 15:50

Sektörün 2013 yılında 6,8 milyar avroluk yatırım yaptığı bildirildi.

Almanya'da perakende sektörünün 2013 yılında 6,8 milyar avroluk yatırım yaptığı belirtildi.

Perakende Ticaret Enstitüsü Genel Müdürü Michael Gerling, gazetecilere yaptığı açıklamada, perakendecilerin mağazalarının genişletilmesi, değiştirilmesi ve yenilenmesi konusunda yaptıkları yatırımın 2009'dan bugüne yaklaşık 700 milyon avro arttığını, 6,8 milyar avroya ulaştığını ifade etti.

Yatırımların artmasının rekabetten ve internet  üzerinden yapılan ticaretten kaynaklandığını dile getiren Gerling, mağazaların çok sık yenilendiğini vurguladı.

Gerling, mağazaların ortalama olarak yaklaşık 8 yılda bir yenilendiğini kaydederek, "Yarının tüketicilerinin mağazalara gidip alışveriş yapmaları için mağazaların cazip hale getirilmesine ihtiyaç var" dedi.

İnternetten alışveriş ile mağazadaki alışveriş arasındaki temel farkın müşteri ile temas kurma ve kişisel danışmanlık olduğunu hatırlatan Gerling, bunun için de nitelikli çalışanlara ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekti. Gerling, bu yüzden birçok iş yerinde personel sayısının arttığını da sözlerine ekledi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Perakende Sektöründe Rekor Yatırım - Son Dakika


Advertisement