Almanya'da Ulaşım Sektörü İşçileri Grev Yaptı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Ulaşım Sektörü İşçileri Grev Yaptı

Almanya'da Ver.di Sendikasına bağlı ulaşım sektöründe çalışan 104 bin işçinin ülke genelinde yaptığı 11 saatlik grev ulaşımda aksamalara neden oldu.

27.03.2014 19:22  Güncelleme: 19:53

Almanya'da "Ver.di Sendikası"na bağlı ulaşım sektöründe çalışan 104 bin işçinin ülke genelinde yaptığı 11 saatlik grev ulaşımda aksamalara neden oldu

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürüten "Ver.di Sendikası"nın önceki gün aldığı 11 saatlik grev kararı uyarınca Frankfurt, Düsseldorf, Münih, Köln-Bonn, Hannover, Stuttgart ve Hamburg havalimanlarında çok sayıda uçuş gerçekleştirilemedi. Bazı otobüs firması çalışanlarının greve katılması nedeniyle kara yolu ulaşımında da aksamalar yaşandı.

Sabah işlerine gitmek isteyenler, grev nedeniyle tren veya otobüs yerine özel araçlarını kullanmak durumunda kaldı.

Öte yandan, Almanya'nın en büyük hava yolu şirketi Lufthansa'nın ise günlük bin 800 uçuşundan 554'ünü gerçekleştiremediği bildirildi. Grev nedeniyle havalimanı işletmeleri, yolcular için özel danışmanlar görevlendirdi. Grev nedeniyle milyonlarca avro maddi zararın meydana geldiği öğrenildi.

Ver.di Sendikası, eyaletlerdeki kamu ulaşım sektöründe çalışanların da dahil olmak üzere greve toplam 104 bin çalışanın katıldığını bildirdi. Grev yapılacağının daha önce açıklanması nedeniyle yolcular havalimanlarına gelmedi. Havalimanları grev yapan işçiler haricinde kimsenin olmaması dikkati çekti.

Frankfurt Havalimanı önünde toplanan işçiler arasında yer alan Türkler, davul-zurna eşliğinde halay çekip eğlendi.

"Ver.di Sendikası" Genel Başkanı Franks Bsirske, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek hafta işverenle tekrar masaya oturulacaklarını ve artık karar zamanının geldiğini söyledi.

"Ver.di Sendikası" Genel Sekreteri Uwe Schramm ise işçilerin greve katılım oranının yüzde 90 olduğunu belirterek, ''Beklentimizin de üstünde bir katılım oldu'' dedi.

-grev

Almanya\'da Ulaşım Sektörü İşçileri Grev Yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Ulaşım Sektörü İşçileri Grev Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement