Almanya'da Ünlü Ressamlara Ait Yaklaşık Bin 500 Tablo Bulundu - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Ünlü Ressamlara Ait Yaklaşık Bin 500 Tablo Bulundu

Almanya\'da Ünlü Ressamlara Ait Yaklaşık Bin 500 Tablo Bulundu

El konulan eserlerin toplam değeri yaklaşık 1 milyar avro

03.11.2013 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Münih kentinde, ünlü ressamlara ait yaklaşık bin 500 tablonun ortaya çıktığı ve bunlara el konulduğu bildirildi.

Focus dergisinin haberine göre, toplam değeri yaklaşık 1 milyar avro olduğu tahmin edilen, Pablo Picasso, Henri Matisse, Marc Chagall, Emil Nolde, Franz Marc, Max Beckmann, Oskar Kokoschka, Erst Ludwig Kirchner, Max Liebermann ve Paul Klee gibi ressamlara ait tablolar, Bavyera eyaleti gümrük görevlileri tarafından 2011 yılında Münih'teki bir evde bulundu.

Söz konusu eserlerin nasyonal sosyalizm döneminde "yozlaşmış" olarak değerlendirildiği veya Yahudi koleksiyonculardan çalınan eserler olduğu kaydedildi.

Sanat eseri ticareti yapan Hildebrand Gurlitt'in tabloları, 1930 ve 1940'lı yıllarda satın aldığı, oğlu Cornelius Gurlitt'in de bu eserleri yarım yüzyıldan beri evinde sakladığı belirtildi.

Conrelius Gurlitt'in 2010 yılında İsviçre'den Münih'e trenle seyahat ederken tesadüfen kontrol sırasına yakalandığı belirtilen haberde, yapılan soruşturma soncunda 2011 yılında bu kişinin evinin arandığı ifade edildi. Augsburg Savcılığı tarafından Gurlitt hakkında vergi kaçakçılığı şüphesiyle soruşturma yapılırken, Gurlitt'in eserlerden bazılarını sattığı ve bu parayla yaşadığı kaydedildi.

Gurlitt'in evinde yapılan aramadan sonra Max Beckmann'ın bir eserini Köln'de açık artırmayla sattırdığı ve 864 bin avro elde ettiği ifade edildi.

Eserlerin şimdi Münih yakınlarında Bavyera Gümrük Dairesi'nin güvenlik bölümünde bulunduğu, Berlinli sanat tarihçisi Meike Hoffmann'ın eserlerin değerini araştırdığı bildirildi.

Araştırmalara göre, en az 300 eserin kaybolmuş olarak bilindiği, en az 200 eserin de resmi şekilde arandığı kaydedildi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Ünlü Ressamlara Ait Yaklaşık Bin 500 Tablo Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement