Almanya'daki NSU Davasının Duruşmasında Benjamin G. Dinlendi - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki NSU Davasının Duruşmasında Benjamin G. Dinlendi

Almanya\'daki NSU Davasının Duruşmasında Benjamin G. Dinlendi

Almanya'da NSU'nun üyesi ile yataklık yapan 5 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında, eski iç istihbarat muhbiri Benjamin G. dinlendi.

04.12.2013 19:09  Güncelleme: 19:21

Almanya'da, 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesine ilişkin Neonazi terör örgütü NSU'nun hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında, eski iç istihbarat muhbiri Benjamin G. dinlendi.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'ndeki duruşmada eski iç istihbarat görevlisi Andreas T'nin 2006 yılında Kassel kentinde Halit Yozgat'ın öldürüldüğü gün telefonda görüştüğü, aşırı sağcı gruplar arasında yer alan eski muhbir Benjamin G, tanık olarak dinlendi.

Andreas T. gibi Benjamin G. de o dönem yaşananları tam olarak hatırlayamadığını ifade ederek, bir görüşmeleri sırasında Andreas T. ile konuşurken Halit Yozgat cinayetinin gündeme geldiğini  ve Andreas T'nin sesinin tedirgin olduğunu, hatta kekelediğini söyledi.

Andreas T.  ile son görüşmeleri hakkında çelişkili ifadeler veren Benjamin G, önceki beyanlarının aksine Andreas T. ile son olarak telefonda değil de bir restoranda yüz yüze görüştüğünü ifade etti.

Benjamin G, görüşmede nelere konuştuklarını tam olarak hatırlamadığını duruşma sırasında sık sık dile getirmesi dikkati çekti.

Andreas T. de dünkü duruşmada tanık olarak dinlenmiş ve cinayet gününü tam olarak hatırlayamadığını ifade etmişti. Duruşmada, eski iç istihbarat çalışanı Andreas T. hakkındaki soruşturma dosyalarının avukatlarla paylaşılması talebini geri çeviren mahkeme heyeti, buna gerekçe olarak Andreas T. hakkındaki soruşturma dosyalarının bir bölümünün NSU davasıyla ilgisinin bulunmamasını göstermişti.

Aşırı sağcılar Uwe Böhnhard, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe tarafından kurulduğu iddia edilen terör örgütü NSU'nun,  2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişiyi öldürdüğü, 2 bombalı saldırı ve çok sayıda soygun gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Terör örgütü NSU üyeleri, Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos,  2011 yılı kasım ayında bir banka soygunu sonrasında polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, zanlıların intihar ettikleri öne sürülmüştü. Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe tarafından havaya uçurulan hücre evinde bulunan belgelerde, terör örgütü hücresi ve eylemleri gün yüzüne çıkarılmıştı.

Davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'daki NSU Davasının Duruşmasında Benjamin G. Dinlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement