NSU'nun Öldürdüğü Polisin Annesi İfade Vermiyor - Son Dakika
Güncel

NSU'nun Öldürdüğü Polisin Annesi İfade Vermiyor

NSU\'nun Öldürdüğü Polisin Annesi İfade Vermiyor

Almanya'da NSU terör örgütünün 2007 yılında Heilbronn'da öldürdüğü polis Michele Kiesewetter'in annesi ifade vermek istemiyor.

10.01.2014 17:50  Güncelleme: 17:57

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılar düzenlemekle suçlanan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün 2007 yılında Heilbronn'da öldürdüğü polis Michele Kiesewetter'in annesi ifade vermek istemediği bildirildi.

Michele Kiesewetter'in annesinin avukatı Birgit Wolf, Alman Haber Ajansı DPA'ya açıklamada bulunarak, Kiesewetter'in mahkemeye tanık olarak ifade vermek istemediği talebinde bulunduğunu söyledi.

Wolf, "Kiesewetter psikolojik nedenlerden dolayı tanık olarak ifade vermek durumunda değil. Şimdiye kadar iyi dayandı ama durum kendisi için sıkıntı verici" dedi. Avukat Wolf, Kiesewetter'in sağlık durumunun ifade vermeye uygun olmadığını belgeleyen iki sağlık raporunun mahkemeye iletildiğini kaydetti.

"Kızının ölümünden beri psikolojik tedavi görüyor. İfade vermek zorunda kalırsa bu, tedavi için büyük bir gerileme anlamına gelir" diyen Wolf, Kiesewetter'in ayrıca ağır hasta olduğunu belirtti.

Terör örgütü NSU üyeleri, Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, polis Michele Kiesewetter'i, bir meslektaşı ile polis aracında mola yaparken 25 Nisan 2007 tarihinde Heilbronn kentinde silahla vurmuştu. Meslektaşı ağır yaralanırken, Kiesewetter hayatını kaybetmişti.

Davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel NSU'nun Öldürdüğü Polisin Annesi İfade Vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement