Almanya'dan Suriye'nin Kimyasal Silahlarının İmhasına Teknik Destek - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan Suriye'nin Kimyasal Silahlarının İmhasına Teknik Destek

Almanya\'dan Suriye\'nin Kimyasal Silahlarının İmhasına Teknik Destek

Dışişleri Bakanı Steinmeier, Münster kentindeki GEKA kimyasal silah imha merkezinin kullanılabileceğini açıkladı Steinmeier: “Almanya hükümeti olarak biz de karar aldık.

09.01.2014 13:15

Almanya, Suriye'nin kimyasal silahlarının imha edilmesine teknik katkı sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Münster kentindeki GEKA kimyasal silah imha merkezinin bu amaçla kullanılabileceğini açıklayarak, "Gerekli teknik imkanlara sahip hiçbir ülke bu imkanlarını kullandırmaktan imtina etmemeli. Almanya hükümeti olarak biz de karar aldık. Uluslararası sorumluluklarımızdan kaçınmamamız gerekiyor, biz de katkımızı sunacağız" dedi.

Steinmeier, kimyasal silahların imhası konusunda Alman silahlı kuvvetlerine (Bundeswehr) ait teknik imkanların, bu çerçevede Münster'deki tesisin kullanılabileceğini bildirdi.  Alman Dışişleri Bakanı, "Bu önemlidir. Özellikle de Cenevre-2 Konferansı öncesinde önem taşıyan belirleyici bir katkıdır" ifadelerini kullandı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ABD tarafından açık denizde etkisiz hale getirilecek silahlara ait sıvı kimyasalların bir bölümünün, deniz yoluyla Almanya'ya ulaştırılması, buradan Münster'deki tesise getirilerek kalıcı olarak imha edilmesi öngörülüyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'dan Suriye'nin Kimyasal Silahlarının İmhasına Teknik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement