Almanya'nın İlk İslam Teoloji Merkezi - Son Dakika
Güncel

Almanya'nın İlk İslam Teoloji Merkezi

Almanya\'nın İlk İslam Teoloji Merkezi

Tübingen Üniversitesi'nde Almanya'nın ilk İslam Teoloji Merkezi törenle açıldı.

17.01.2012 11:08

Tübingen Üniversitesi'nde Almanya'nın ilk İslam Teoloji Merkezi törende açıldı. Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Annette Schavan, İslam teolojisinin geliştirilmesine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Almanya çapında Münster-Osnabrück, Frankfurt-Giessen ve Erlangen- Nürnberg üniversitelerinde hazırlık sürerken ilk İslam Teoloji Merkezi törenle açıldı. Ekim ayından bu yana 35 öğrencinin alındığı Tübingen Üniversitesi İslam Teoloji Merkezi'nde düzenlenen törene Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Annette Schavan da katılarak konuşma yaptı. Alman bakan, merkezin uyum alanında çok özel bir yeri bulunduğunu, Alman üniversitelerinde İslamiyet ile ilgili olarak bilimsel toplantıların yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Bütün dinler için açıklama ve aydınlanmaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Schavan, aksi halde insanların yanlış yöne götürebileceğini söyledi. Schavan, "Alman üniversitelerinde teoloji hakkında büyük tecrübeye sahibiz. Bu tecrübe ile İslam teolojisinin geliştirilmesine de katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

Münster-Osnabrück, Frankfurt-Giessen ve Erlangen-Nürnberg üniversitelerindeki merkezlerin önümüzdeki aylarda açılması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'nın İlk İslam Teoloji Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement