Almanya'nın Kaderi KRV'nin Elinde - Son Dakika
Güncel

Almanya'nın Kaderi KRV'nin Elinde

Almanya\'nın Kaderi KRV\'nin Elinde

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, KRV seçimleri Almanya'nın kaderini belirler diyerek seçmenlerden destek istedi.

26.04.2012 07:45  Güncelleme: 09:02

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, partisinin KRV seçimlerindeki milletvekili adayları Arif Ünal ve Andrea Asch'a destek vermek için Köln'e geldi. Ünal ve Asch'ın seçim bölgelerinde yer alan Türk iş yerleriyle tanınan Weidengasse ve Keup Caddesi'ni ziyaret eden Özdemir, KRV seçimleri Almanya'nın kaderini belirler diyerek seçmenlerden destek istedi.

ALMAN Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, 13 Mayıs'ta Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde yapılacak seçimlere katılacak olan milletvekili adayları Arif Ünal ve Andrea Asch'a destek vermek için Köln'e geldi. Özdemir, Ünal ve Asch'ın seçim bölgelerinde yer alan ve Türk iş yerleriyle tanınan Weidengasse ve Keup Caddesi'ndeki seçmenlerle bir araya gelerek adaylar için oy istedi.

Özdemir'in ilk durağı, Arif Ünal'ın direk aday olduğu Köln'ün VI numaralı seçim bölgesinde yer alan Weidengasse oldu. Weidengasse Dayanışma Derneği Başkanı Ali Balaban ile birlikte caddedeki Türk esnafı ziyaret eden Özdemir, seçme hakkı olanların oylarını Arif Ünal'a vermesini istedi. Daha sonra Ünal ile birlikte Keup Caddesi'ne geçen Özdemir, bu bölgenin adayı Andrea Asch ile bir araya geldi. Burada da Keup Caddesi İnisiyatifi Derneği Başkanı Mitat Özdemir ile beraber esnaf ve vatandaşlarla buluşan Yeşiller Eş Başkanı Özdemir, Oy hakkı olan herkes sandığa gitsin çağrısında bulundu.

BERLİN'E MESAJ VERİLECEK

Görüşmeler sonrası açıklama yapan Cem Özdemir, şunları söyledi

'Almanya'nın en büyük eyaleti olan KRV'deki seçimler tüm ülkenin kaderini belirliyor. Bilindiği gibi burada iki dönem öncesindeki seçim sonuçları, 2005 yılında Almanya'da erken genel seçimin yolunu açmıştı. Ardından da Schröder hükümeti iktidarı kaybetmişti. Sayın Merkel de burada bir yenilgi yaşarsa, bu 2013'teki genel seçimlere damgasını vurur. Yani bir taşla iki kuş vurmuş olunacak. Burada Yeşiller'e oy verenler, Berlin'e de mesaj vermiş olacak. Vize, aile birleşimi, çifte vatandaşlık gibi aslında eyalet meselesi olmayan alanlarda dolaylı bir şekilde verilecek bu mesaj, Berlin'de de yerini bulur.

KİŞİLERİN KÖKENİ BİZİ İLGİLENDİRMİYOR

İnsanlar arasında Türk kökenli, diğer göçmenler ya da Almanlar diye bir ayrım yapmadıklarına değinen Özdemir, Buradaki herkesi Kuzey Ren Vestfalyalı olarak görüyoruz. Nereden geldiklerinden bağımsız, burada yaşayan herkes bu eyaletin bir parçasıdır. İnsanlara nereden geldiğinden ziyade, nereye gitmek istediğini soruyoruz. Bu bizi diğer partilerden ayıran bir konu diye konuştu.

MUTLAKA SEÇİMLERE KATILIN

Pro NRW gibi aşırı sağcı oluşumları etkisizleştirmenin en iyi yolunun, seçime katılım oranını yükseltmek olduğuna dikkat çeken Yeşiller Eş Başkanı Özdemir, Ne kadar fazla kişi oy hakkını kullanırsa, o grubun oylarının oranı da o kadar düşer. Bu yüzden seçme hakkı olan herkes mutlaka oy sandığına gitmeli. 6 Mayıs'ta Schleswig-Holstein'da yaşayanlar, 13 Mayıs'ta da KRV'dekiler oy hakkını kullansınlar. Ama demokratik bir partiyi seçsinler. Tabi ki, biz bu hakkın Yeşiller'den yana kullanılmasını bekliyoruz dedi.

DESTEK BEKLİYORUM

Cem Özdemir'in ziyaretinden dolayı mutluluğunu dile getiren Arif Ünal ise, şöyle konuştu İki yıllık milletvekilliğim boyunca sağlık ve göçmen politikaları konularında çalışmalar yaptım. Seçimler sonucunda Yeşiller-SPD koalisyonun kurulmasından daha önemlisi, Yeşiller'in bu koalisyonda ne kadar kuvvetli bir şekilde yer alacağıdır. Destekleri bekliyoruz. Öte yandan, ırkçılık ve cami karşıtlığı üzerinden prim yapmaya çalışan Pro NRW'ye karşı herkesi oy kullanmaya çağırıyorum. İki oya da talibiz. Benim bölgem dışımdakiler de ikinci oyları Yeşiller'e vererek, liste üzerinden de bana destek olabilirler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'nın Kaderi KRV'nin Elinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement