'Altın Eller'e Bursa İmzası - Son Dakika
Güncel

'Altın Eller'e Bursa İmzası

\'Altın Eller\'e Bursa İmzası

'7. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Günleri'nde sergilenen ürünler büyük ilgi gördü.

21.09.2012 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel Türk el sanatları arasında önemli yeri olan hat ve tezhip sanatının temasıyla İstanbul'da gerçekleştirilen '7. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Günleri'ne, Çukurca Cam Seramik Atölyesi'nin el emeği ürünleri damgasını vurdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ işletmelerinden Çukurca Cam Seramik Atölyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği '7. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Günleri'nde ürünlerini sergiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde Tepebaşı'nda düzenlenen organizasyona Çukurca Cam Seramik Atölyesi'nin de dahil olduğu 65 geleneksel el sanatı ustası katıldı.

Çukurca Cam Seramik Atölyesi Sorumlusu Sabriye Pamuk Gülpek, hat ve tezhip sanatının uygulandığı ürünler başta olmak üzere tüm çalışmalarının ziyaretçiler tarafından çok beğenildiğini ve hatta workshop eğitimi almak isteyen kurumlar olduğunu anlattı.

Bursa'nın yanı sıra Adıyaman, Afyon, Ankara, Antakya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bitlis, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Sakarya, Şanlıurfa, Zonguldak ve Tokat'ın el sanatların da örneklerin sergilendiği etkinlik süresince sedef, kispetçilik, keçecilik, lüle taşı, oltu taşı, gümüş, hat, çarık, bakır, mutteka, çini, deri, kazaz, sim sırma, tel kırma, tezhip, minyatür, kündekari, edirnekari, çömlek, kutnu dokuma, el dokuma, ipek dokuma, kilim dokuma, cam işleme, taş işleme, bıçak işleme, ahşap işleme, baston işleme, yemeni, körüklü çizme, baskı yazma, tel kırma gibi birçok el sanatı beğeniye sunuldu.

Bursa Kültür AŞ Çukurca Cam Seramik Atölyesi

Türkiye'de çok az sayıda atölye ve ustası olan cam süsleme sanatına 2009 yılından bu yana sahip çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, geleneksel değerleri bugüne taşıma noktasındaki misyonunu gerçekleştiriyor. 6 yıl tezhip sanatında yoğunlaştıktan sonra, 2,5 yıl İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde 'Cam Süsleme' eğitimini tamamlayan Kültür Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Sanatkarı ve ustası Sabriye Pamuk Gülpek'in çabalarıyla hayat bulan Çukurca Cam Seramik, Osmanlı'nın yüzyıllara dayanan geleneğini cama yansıtıyor. Elliden fazla cam obje ve otuzdan fazla deseni buluşturan atölye, geleneksel motiflerle süslü ve 24 ayar altın yaldızla kaplı, tamamı el emeğiyle dekorlanmış cam ürünleri, yurtiçinde ve yurtdışında satışa sunarak köklü geleneği geleceğe taşıyor. Cam Seramik eserlerinden edinmek isteyenler, uygun fiyatlarla satışa sunulan ürünleri Balibey Han Bursa Kitapçısı'ndan ve Bursa Kültür AŞ'den temin edebiliyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Altın Eller'e Bursa İmzası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement