Altın Ok'ta Final Günü - Son Dakika
Güncel

Altın Ok'ta Final Günü

Altın Ok\'ta Final Günü

Balıkesir’in Karesi Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ’Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali’nde savaşçılar gösterileri ile göz doldurdu.

26.04.2015 13:08

Balıkesir'in Karesi Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen 'Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali'nde savaşçılar gösterileri ile göz doldurdu. 14 ülkeden hünerlerini sergilemek için Balıkesir'e gelen yabancı savaşçılar izleyicilerden tam not aldı.

Balıkesir'in Karesi Belediyesi ilk kez uluslararası bir festivale ev sahipliği yapıyor. Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali ile 14 ülkeden gelen yabancı ve Türk savaşçılar meydanda ok atıp, ata bindi. Hedefleri vurmak için çaba sarf eden savaşçıların 2 günlük etkinliğinin ardından bugün de gösteriler düzenlendi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali'nin ilkini düzenliyoruz. 14 ülkeden 35'e yakın sporcumuz var. Amacımız, uluslararası yarışma yaparak bölgemizin tanıtımını yapmak. Karesi Belediyesi olarak tarihi ve kültürel çok varlığımız var. Dolayısıyla uluslararası ve ulusal anlamda bölgemizin Türk kültürünün oku, yayı, atı, hepsini bir arada yaşatan atlı okçuluk ve savaş sanatları festivalini düzenlemeye karar verdik. Şehrimiz bu konuya çok sahip çıkıyor. Organizasyonun güzel olması için belediye olarak da seferber olduk. Bu işte iddialı yabancı sporcularımız hünerlerini sergiledi, bugün de gösterilerini sundular" dedi.

4 ayrı parkurda ter döken savaşçıların gösterileri ilk olarak mehter takımının marşları ile başladı. Alp parkurunda olduğu gibi 100 metrelik alanı at üstünde geçen savaşçılar platformda olan halkaları kılıçları ile topladı. Ardından savaşçılar kendini kalkan ile savunan diğer bir savaşçıya ok attı.

Etkinlikler halk oyunları gösterileri ile sürüyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altın Ok'ta Final Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement