Amerikalılardan Suriyelilere Birliktelik Mesajı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Amerikalılardan Suriyelilere Birliktelik Mesajı

Amerikalılardan Suriyelilere Birliktelik Mesajı
14.03.2014 05:23  Güncelleme: 08:13

ABD Kongresinde toplanan Amerikalı ve Suriyeliler, insani krizin üçüncü yılına girdiği bu dönemde, Suriye halkına birliktelik mesajı gönderdi.

Amerikalılar, Suriye'deki çatışmaların ve insani krizin üçüncü yılına girdiği bu dönemde, Suriye halkına birliktelik mesajı gönderdi.

ABD'nin başkenti Washington'da ABD Kongresi'nin arkasındaki havuzun kenarında buluşan Amerikalılar ve Suriyeliler, Suriye'deki üçüncü yılına giren insanlık dramına dikkati çektiler.

"Suriye ile birlikteyiz" yazılı pankartlar açan katılımcılar, Suriyelilere Esed rejimi karşısında "yanındayız" mesajı verdi.

Gösteri sırasında küçük bir kız çocuğu, Suriyeli çocuklar için havaya kalp şeklinde balonlar bıraktı. Bunun yanında Suriyeli bir sanatçı şarkı söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan katılımcılardan Suriye Amerika Tıp Toplumu üyesi doktor Zaher Sahlool, "Bugün yaşanan felaketi anmak için buradayız" dedi.

ABD'deki 130'dan fazla sivil toplum kuruluşunun Suriye'de yaşanan insani krize dikkati çekmek için Amerikan halkını bilinçlendirmeye çalıştığını belirten Sahlool, "12-13 bin çocuk öldü Suriye'de, her biri potansiyel bir doktor, öğretmen ve belki de başkandı ama rejimin bombalarıyla öldürüldüler. Ne yazık ki uluslararası toplumlara olaylara karşı komada gibi davranıyor" diye konuştu. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerikalılardan Suriyelilere Birliktelik Mesajı - Son Dakika


Advertisement