Anjelika Akbar'dan "Notalar Elimizde" Konseri - Son Dakika
Güncel

Anjelika Akbar'dan "Notalar Elimizde" Konseri

Anjelika Akbar\'dan "Notalar Elimizde" Konseri

Anjelika Akbar, 13 Ekim'de çocuklar ile birlikte konsere gelecek aileler için konser verecek.

09.10.2012 17:25

Anjelika Akbar'ın dinleyicileri arasında sanatına hayran olan birçok çocuk yer almaktadır. Akbar'ın, çocuklara ilişkin pek çok çalışması ve projeleri vardır. Projelerinden biri olan Doğuş Holding'e ait www.doguscocuk.com sitesinin "Müzik Ablası" sıfatıyla binlerce çocuğun klasik müziğe karşı sevgisine ve ilgisine cevap vermeye devam etmektedir.  Çocukların içten seslenişlerine, müzik ve genel olarak hayatla ilgili sorularına yine kendisine has çocuksu ve samimi tarzıyla onların 'müzik ablası' olarak cevap vermektedir.

Anjelika Akbar'ın, Türkiye'ye geldiğinde duyduğu ilk çocuk şarkılarından biri olan "Baltalar elimizde" şarkısındaki sözlerinden yola çıkarak konsere "Notalar Elimizde" ismini verdi. Konser 13 Ekim 2012  20:00'da Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezindeki konserinde çeşitli ülkelerin, Türkiye dahil, bestecilerin çocuklar için besteledikleri eserlerden oluşan bir repertuar ile sahnede olacak. Eğlenceli, açıklamalı, hem büyüklere, hem de çocuklara hitap edecek bu konser için Anjelika Akbar tarafından hazırlanan eşsiz repertuar Tchaikovsky, Khachaturyan, Ulvi Cemal Erkin,  Prokofiev, Mendelssohn, Gliere ve Bartok'un eserlerinin yanı sıra Anjelika Akbar'ın çocuklar (kendi çocukları dahil olmak üzere) ve gençler için bestelediği eserlerden oluşuyor. Konserin ilkini 1 Ekim 2012 tarihinde İzmir'de  gerçekleştiren Anjelika Akbar, çocuklara hitap etmenin muhteşem bir duygu olduğunu vurguluyor.

Konsere gelecek çocuklar 3 yaşını doldurmuş olmalı. Konser esnasında Anjelika Akbar'ın rastgele seçeceği, cesareti olan ve tercihen hiç müzik eğitiminden geçmemiş olan bir veya iki çocuğu sahneye davet ederek o anda kendisine piyano ile doğaçlama yaptırtacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anjelika Akbar'dan 'Notalar Elimizde' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement