Ankara'da Polisevi'ne Saldırı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Polisevi'ne Saldırı

Ankara\'da Polisevi\'ne Saldırı

Ankara Valisi Yüksel: "Ölü ele geçirilen Muharrem Karataş'ın üzerinde, Ahmet Güzel adına düzenlenmiş, kendi fotoğrafı yapıştırılmış sahte nüfus cüzdanı bulundu. Zanlının Ankara ve Çorum mahkemeleri ve cumhuriyet başsavcılıklarında silahlı terör örgütüne üye olmaktan 6 arama kaydı bulunuyor" "Yaralı ele geçirilen Serdar Polat'ın üzerinde de Muzaffer Uzun adına düzenlenen yine kendi resmi yapıştırılmış sahte nüfus cüzdanı bulundu. Bu zanlının da 4 kere terör örgütüne üye olmaktan arama kaydı var"

21.09.2013 17:19

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Dikmen'deki polis binalarına yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerden ölü ele geçirilen Muharrem Karataş ile yaralı Serdar Polat'ın üzerinden sahte kimlik çıktığını, iki saldırgan hakkında da terör örgütüne üye olmak suçundan arama kararı bulunduğunu bildirdi.

Yüksel, Ankara Emniyet Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, dün, Emniyet Genel Müdürlüğünün ek hizmet binası ile Polisevi'ne RPG-7 ile saldırı düzenlendiğini, bunun sonucunda can kaybı bulunmadığını ancak binalarda hasar olduğunu anımsattı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin hemen olay yerine geldiğini ifade eden Yüksel, başta olay bölgesi olmak üzere şehrin tüm giriş ve çıkışlarında arama ve kapama noktaları oluşturulduğunu ve şüphelilerin eşgalinin belirlenmesi çalışmalarının süratle gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bölgedeki MOBESE kameralarından 2 kişinin, saat 21.28'de Dikmen Vadisi tarafından Emniyet Genel Müdürlüğünün ek hizmet binasının arka tarafındaki Mesnevi Sokak reklam panolarının olduğu yere geldiğinin görüldüğünü belirten Yüksel, bu kişilerin kısa sürede eylem hazırlıklarını yaparak, RPG-7 model silahla saat 21.34'te Emniyet Genel Müdürlüğü ek hizmet binasına, saat 21.35'te de Dikmen Polisevi'ne birer el ateş ettiklerini bildirdi. Yüksel, zanlıların saldırı sonrasında geldikleri Dikmen Vadisi istikametine kaçtıklarını kaydetti.

-Geniş bir çember oluşturuldu

MOBESE kayıtları ve olay yeri incelemelerinden süratle elde edilen edilen bilgilerle saldırganların kaçış istikametleri üzerinde geniş bir çember oluşturularak, arama, tarama çalışmalarının başlatıldığını aktaran Yüksel, şöyle devam etti:

"Gece görüş kabiliyeti olan 2 helikopterimizin desteği, Özel Harekat ve Terörle Mücadele ekipleri ile emniyet müdürlüğünün diğer ekipleriyle eşgale uygun şüpheli şahısların Or-An ormanlık bölgede görüldü. Akpınar Mahallesi ile Konya Yolu arasında bulunan ağaçlık alanda saklandıkları tespit edildi. Eylemci şahıslar 23.45 sularında çembere alınarak bölge projektörlerle aydınlatıldı. Şahıslara teslim olmaları hususunda defalarca uyarı yapılmasına rahmen eylemciler üzerinde bulunan silahlarını kullanarak güvenlik güçlerine ateş açtı, çıkan çatışmada şahıslardan biri ölü, diğeri de yaralı olarak ele geçirildi."

-Üzerlerinden sahte kimlik çıktı

Ölü ele geçirilen Muharrem Karataş'ın üzerinde, Ahmet Güzel adına düzenlenmiş, kendi fotoğrafı yapıştırılmış sahte nüfus cüzdanı bulunduğunu belirten Alaaddin Yüksel, bu kişinin martta AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik lav silahlı saldırı eylemini gerçekleştirdiğini aktardı. Yüksel, zanlının Ankara ve Çorum mahkemeleri ve cumhuriyet başsavcılıklarında silahlı terör örgütüne üye olmaktan 6 arama kaydının olduğunu vurguladı.

Yaralı ele geçirilen Serdar Polat adlı eylemcinin de Muzaffer Uzun adına düzenlenen yine kendi resmi yapıştırılmış sahte nüfus cüzdenı taşıdığını aktaran Yüksel, bu zanlının da 4 kere terör örgütüne üye olmaktan arama kaydının olduğunu söyledi. Yüksel, "Bu nüfus cüzdanının Viyana'dan bizim resmi mercilerden alınmış bir cüzdan olduğu da anlaşılmıştır" dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğünün bütün bu çalışmalarını etkili ve kararlı şekilde yürüteceğini aktaran Yüksel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının da olayın başlangıcından itibaren adli soruşturmasını sürdürdüğünü bildirdi.

Dünyanın her yerinde, bütün dikkatli ve gayretli çalışmalara rağmen terör eylemlerinin gerçekleştiğini aktaran Yüksel, "Ancak bir terörist saldırı sonrası olayı bu kadar kısa sürede sonuçlandıran, faillerine ulaşan, görevlerini meşruiyetten ayrılmadan profosyonelce ve sorumlu şekilde yerine getiren emniyet yetkililerine teşekkür ederim" diye konuştu.

Şiddeti ve terörü seçenlerin beyhude yolda olduklarına, günahsız insanlara yöneltecekleri her türlü niyet ve eylemlerinde hüsrana uğrayacaklarına ve hak ettikleri cevapları alacaklarına işaret eden Yüksel, huzurlu ve güvenli bir Ankara'nın ortak hedefleri olduğunu bildirdi.

-Yaya olarak geldiler, yaya olarak olay yerinden ayrıldılar

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yüksel, yaralı saldırganın ameliyat edildiğini ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Saldırıyla ilgili güvenlik ve istihbarat zafiyetinin olup olmadığına ilişkin soruya Yüksek, olayın, bundan sonra başka operasyonları da beraberinde getirecek önemli bir konu olduğunu vurguladı. Yüksel, Türk Polis Teşkilatı'nın gerek güvenlik istihbaratı gerekse teknik ve taktik anlamda dünyanın en büyük teşkilatlarından biri olduğunu, Ankara polisinin de bütün olaylarda üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini belirtti.

Olayla ilgili çok detaylı çalışma yapıldığına dikkati çeken Yüksel, MOBESE kayıtlarında teröristlerin, Dikmen Vadisi yönünden yaya olarak geldiklerinin ve eylemin ardından yaya olarak olay yerinden ayrıldıklarının anlaşıldığını ifade etti.

Ankara Emniyet Müdürlüğünün, mart ayında gerçekleştirilen saldırının ardından bu konuda detaylı çalışmalar yaptığını, bu olaydan edindiği deneyimle dünkü saldırıda da emsallerine örnek olabilecek bir sonuç elde ettiğini kaydeden Yüksel, saldırganların Yunanistan'dan gelişleriyle ilgili detaylı çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yüksel, saldırının gerçekleştirildiği yerin kör nokta olduğu ve kameralarca görülmediği iddiasının sorulması üzerine "Ateşledikleri alanlarda olayın tarafı olmayan günahsız insanlar vardı. Dikmen Polisevi'nde eşi ve çocuklarıyla kalan insanlar vardı. Bunun hiçbir amacı olamaz" dedi.

Açıklamanın ardından, zanlılara ait silah ve mühimmatlar basın mensuplarına gösterildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Polisevi'ne Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement