Ankara'da uyuşturucu çetesine yönelik operasyonda, 259 kilogram esrar ele geçirildi, biri kadın 20 kişi gözaltına alındı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğu illerinden getirdikleri uyuşturucu maddeyi başkentte satışa sürmeye hazırlanan bir çeteyi takibe aldı.
Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler, Gölbaşı Yolu'nda bir otomobili durdurmak istedi. Güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymayan otomobil sürücüsü ile yanındaki bir kişi, bir benzin istasyonunda gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada da 60 kilogram esrar ele geçirildi.
Zanlıların ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten narkotik polisi, Altındağ, Keçiören ve Çankaya'da 20 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda biri kadın 18 kişi daha gözaltına alındı. Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramada 199 kilogram esrar ve 1 ruhsatsız tabanca ile mermiler ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edilen zanlılardan 16'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Ankara polisinin son 1 ayda uyuşturucu kaçakçılarına yönelik düzenlediği 8 operasyonda, yaklaşık 800 kilogram esrar ele geçirildi. Bu operasyonlarda narkotik polisi tarafından gözaltına alınan zanlılardan 47'sinin tutuklandığı öğrenildi.
Muhabir: Serdar Açıl
Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Ankara'da Uyuşturucu Çetesine Yönelik Operasyon - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.