Ankara Operasını Hunlar Basacak!.. - Son Dakika
Güncel

Ankara Operasını Hunlar Basacak!..

Ankara Operasını Hunlar Basacak!..

İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin aşk, ihanet ve entrikalarla dolu operası Attila, Ankara İtalyan Kültür Merkezi'nin katkılarıyla 22 Şubat'ta Ankaralılarla buluşacak.

07.02.2014 10:04

İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin aşk, ihanet ve entrikalarla dolu operası Attila, Ankara İtalyan Kültür Merkezi'nin katkılarıyla 22 Şubat'ta Ankaralılarla buluşacak.

Ünlü rejisör Andrejs Zagars'ın sahneye koyduğu eserde Hun İmparatoru Attila, Roma'yı işgali sırasında savaş esiri Odabella ile karşılaşıyor. Yapıtta güzelliğiyle Attila'yı kendisine aşık etmeyi başaran Odabella'nın asıl amacı ise babasının intikamını almak ve Attila'yı öldürmek olarak yer alıyor.

Lorenzo Castriota ve Alessando Cedrone'nin orkestra şefliğini yaptığı eserde, kostüm tasarım Kristine Pasternaka, dekor tasarım Savaş Camgöz, ışık tasarım ise Fuat Gök imzasını taşıyor.

Başkemancı Tayfun Bozok'un eşlik ettiği eserde, koro şefleri Lyubomira Alekandrova ve Mustafa Erdoğan ve konuk koro şefi Emanuela Aymone Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosunun muhteşem performanslarını sahneye taşımaya hazırlanıyor.

Erdem Baydar, Tuncay Doğu, Tuncay Kurtoğlu'nun "Attila"yı seslendireceği eserde, Efe Kışlalı, Ünüşan Kuloğlu "Foresto", Seda Aracı, Reyhan Görbil, Feryal Türkoğlu "Odabella", İnanç Makinel, Eralp Kıyıcı, Serkan Kocadere "Eizo", Alpertunga Bayram, Serhat Güngör, Metin Turan "Uldino" ve Serkan Sevinç, Yiğitcan Tatlıoğlu "Leone" karakterlerini seslendirecek.

Opera Orta Asya'dan kopup gelen ve Avrupa'da fırtına gibi esen Hunlar ve hakanları Attila'nın destansı öyküsünü ortaya koyuyor. Ankara Devlet Opera ve Balesi "nin 2013-2014 Sanat Sezonu'nun iddialı yapıtlarından olan Attila'nın ilkgösterimi, 22 Şubat Cumartesi günü saat 20.00 "de Ankara Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi'nde yapılacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara Operasını Hunlar Basacak!.. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement