Çankaya Belediyesi, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek üzere başlatılan "Bir milyar ayaklanıyor Çankaya Belediyesi, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek üzere başlatılan "Bir milyar ayaklanıyor. Bir milyar kadının dans etmesi devrimdir" kampanyasına destek verenleri 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Kuğulu Park'ta buluşturdu.
Kuğulu Park'ta düzenlenen etkinliğe katılan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 14 Şubat'ta düzenlenen dünya çağındaki bu organizasyon çerçevesinde kadına yönelik şiddete karşı olduklarını göstermek için bir araya geldiklerini belirtti. "Müzikler eşliğinde, dansla insanların birbirlerine daha sıcak ve yakın olacağını umuyorum. 1 milyar kadına gece boyunca destek olacağız" diyerek dileklerini ileten Tanık, parkta oluşturulan "Kuğulu Park Hatırası' köşesinde de yapım çalışmalarında emeği geçenlerle hatıra fotoğraf çektirerek, kadınlara karanfil dağıttı.
-TANIK: "KUĞULU PARK ANILARIN BİRİKTİĞİ MEKAN"-
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bir süre önce yeniden düzenleme çalışmaları sona eren Kuğulu Park'la ilgili olarak da şunları söyledi:
"Kuğulu Park çok anı biriktirilmiş bir mekan ve biz bunu doğanın özgün dokusuna müdahale etmeden yeniden düzenledik. Kuğulu Park'ın düzenlemesi yaklaşık 3 ay sürdü. Doğanın yapısı bozulmadan mekanın zemini, havuzu, çocuk bahçesi için yenilemeler yapıldı. Aynı zamanda parktaki kuğuların sayısını da artırdık"
Sokak sanatçılarının ve ressamların performansıyla bugün saat 10.00'da başlayan şenlikte, Çankaya Belediyesi Eşi Danslar Topluluğu gösterisi, Bin Çocuk Korosu konseri, perküsyon grubu dinletisi, Dj performansları, dans gösterileri yer alacak. Saat 18.30'da Mehmet Erdem konseriyle şenlik devam edecek. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Ankaralılar Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kuğulu Park'ta Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.