Anket Şirketlerinden Erken Seçim Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Anket Şirketlerinden Erken Seçim Uyarısı

Anket Şirketlerinden Erken Seçim Uyarısı

Araştırma şirketleri, gerginlikten kurtulan halkın rahat bir nefes aldığını, muhtemel bir erken seçim kararı ile yeniden aynı stresi yaşamak istemediğinin altını çiziyor.

16.06.2015 09:47  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, on beş aylık bir seçim maratonunun ardından ilk kez seçim gündemi olmayan bir hafta geçirdi. 30 Mart yerel seçimleri ardından 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı 2014 ve 7 Haziran seçimleri; 15 ay gibi kısa sürede üç ayrı seçim yarışına sahne oldu. Halkın seçimlerin bitmesi ile rahatladığına vurgu yapan araştırma şirketlerinin başkanları, muhtemel bir erken seçimin huzura da ekonomiye de zarar vereceği uyarısında bulundu.

METROPOLL: 2015 KAYIP YIL OLUR

Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Prof. Özer Sencar, halkın büyük kısmının geçim sıkıntısı derdinde olduğunu, koalisyon tartışmalarının karın doyurmayacağını belirtti. Sencar, "Halk oyunu verip kenara çekildi. Varsa işine, gücüne döndü. Siyasilerin tartışmaları artık halkın kahve sohbeti konusudur. Halk bu bağlamda rahatlamıştır." dedi. Halkın, siyasilerden kendi kararlarına saygı duyulması beklediğini ifade eden Sencar, "Halk oyunu boşa çıkartmayacak şekilde kararların alınmasını bekliyor. Muhalefet partilerinden, beklentilerine uygun hareket ederek hükümet kurma çalışmalarına katılım bekler." şeklinde konuştu. Sencar, ayrıca muhalefetin halkın kendilerine verdiği mesajı iyi değerlendirmemesi halinde muhtemel bir erken seçimde büyük siyasi risk almış olacağını söyledi. Sencar, "Ekonomi bir seçim stresine daha dayanabilir mi, ne kadar dayanır, bilmiyorum. Erken seçim, olası birçok yatırımı erteleyebilir. 2015 ekonomi adına kayıp yıl olur. Bu durum da illaki vatandaşa yansır." dedi.

GEZİCİ: TOPLUM RAHAT NEFES ALDI

Seçim öncesi ve seçim sürecini değerlendiren Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici ise, "Bu seçim önemli sonuçlar verdi. AK Parti 13 yıl aradan sonra iktidar olamadı. HDP ilk kez siyasi bir katkı sağladı. Başkanlık artık konuşulmayacak. Seçmen koalisyona evet diyor. Halk huzur ve barış içinde işine ve geleceğine odaklanmak istiyor." görüşünü dile getirdi. Türkiye'nin giderek kutuplaşmaktan ve siyasi baskı altında yaşamaktan yorulduğunu vurgulayan Gezici, "Okullarda öğrenciler zorla mitinglere götürülüyorlardı, medya patronları ve işadamları muazzam bir baskı altında yaşıyorlardı. 1923'ten bu yana bu denli büyük bir baskı yaşanmamıştı. İnsanlar uzun bir süre sonra 8 Haziran sabahına ümitle uyandı. Halk uzun bir sürenin ardından rahat bir nefes aldı." ifadelerini kullandı.

"EN AZ İKİ YIL SONRA OLMALIDIR"

AK Parti'nin 'koalisyon hükümeti kaos getirecek, iç gerginlik çıkaracak' söylemleri ile erken seçime gitme hazırlığının çok yanlış olduğunu belirten Gezici, bu durumun sadece AK Parti'nin daha hızlı dibe batmasına sebep olacağını kaydetti. Vatandaşın sandıkta koalisyonu tercih ettiğine dikkat çeken Gezici, "İnsanlar bu denli rahatlamışken, koalisyon denenmeden erken seçim yapılması, halkın huzuruna zarar verir. Vatandaş, bilerek koalisyonu istemiştir. Erken seçim olsa dahi en az iki yıl sonra, koalisyon ciddi bir şekilde denendikten sonra olmalıdır." dedi. (Kaynak: Zaman)

Son Dakika Güncel Anket Şirketlerinden Erken Seçim Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • ziraatçi: Millet bin pisman akp tek başına enaz%50 ile gelecek inşallah.anketler bundan rahatsız. 11 8 Yanıtla
  • komando: akp sonuna kadar arkandayız 14 4 Yanıtla
  • faruk: Ahh ah akp tek basina yetersin hepsine 8 8 Yanıtla
  • ??????O??: Bencede erken secim akp %50 cogusu pisman 10 gunde ortalik karisti akp siz 7 8 Yanıtla
  • vatan: bundan sonra akp dagilir abdullah gül çok yasa 6 9 Yanıtla
  • akıllıol: gerilen kuduran sadece zaman ve tayfası milletin gerileceği falan yok .... Bu mhp ve chp den bir halt olacağı yok . 13 0 Yanıtla
  • önemsiz: bu ülke ne çektiyse türküm diyen yahudiden kürdüm diyen ermeniden milliyetçiyim diyen vatan hainlerinden ve müslümanım diyen munafıklardan çekti.. 13 0 Yanıtla
  • 2121: tayyip sustu huzur geldi ELHAMDURILLAH 5 7 Yanıtla
  • yeter artık: ne seçimi arkadaş her seçim halkın cebinden parasının gitmesidir işinizde olun 5 5 Yanıtla
  • MURAT: yoo öyle bir sıkıntımız yok millet olarak her zaman ülkemiz için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız onu düşünen oy kaybetmekten korkan zavallılardır ülkesini düşünen bu şekilde düşünmez çünkü seçimden sonra çıkan bu süt m a y a tutmazzzz 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement