Annesinden nakledilen karaciğerle yaşama tutundu - - Son Dakika
Güncel

Annesinden nakledilen karaciğerle yaşama tutundu -

Akraba evliliği sonucu doğuştan karaciğer yetmezliği sorunu yaşayan 7 yaşındaki Rahime İrem Arı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Organ Nakil Merkezi'nde gerçekleştirilen organ nakliyle yaşama tutundu.

15.02.2014 19:20

Akraba evliliği sonucu doğuştan karaciğer yetmezliği sorunu yaşayan 7 yaşındaki Rahime İrem Arı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Organ Nakil Merkezi'nde gerçekleştirilen organ nakliyle yaşama tutundu.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Belediyesinde zabıta memuru olarak çalışan Sıtkı Arı (39) ile kuzeni olan eşi Naile Arı'nın (32) çocukları İrem'in vücudunda doğumundan 3 ay sonra kaşıntılar başladı. Arı çifti, çocuklarının tedavisi için çeşitli illerde birçok hastaneye başvurdu. Bu süreçte uyku sorunu yaşayan, kaşıntı nedeniyle vücudu sararan ve kaşıntısını sehpa, masa kenarı gibi bulduğu sert zeminlere sürterek gidermeye çalışan İrem'e doktorlar tarafından karaciğer nakli yapılması gerektiği söylendi.

Bunun üzerine ailenin başvurduğu GAÜN Organ Nakil Merkezi'nde İrem'in karaciğerinin iflas ettiği, akciğerlerinde ise enfeksiyon olduğu belirlendi.

Bir süre çocuk gastroentroloji uzmanı Doç. Dr. Şamil Hızlı'nın kontrolünde tutulan İrem'e, annesinden alınan karaciğer, nakil merkezi sorumlusu Doç. Dr. Sacit Çoban ve genel cerrah Doç. Dr. Fahrettin Yıldız'ın gerçekleştirdiği operasyonla nakledildi.

- Yoğun bakım ünitesinden doğum gününde çıktı

Ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Boşnak tarafından bir süre gözetim altında tutulan İrem, doğum günü olan 3 Şubat'ta normal servise alındı.

Bunun üzerine organ nakil merkezi ekibi, İrem için doğum günü partisi düzenledi. Yaklaşık 12 gün daha hastanede kalan İrem için taburcu olduğu günde ise ailesi doğum günü partisi düzenledi.

Merkezde gerçekleştirilen partiye, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli, Genel Cerrahi Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Avni Gökalp, Prof. Dr. Mehmet Boşnak, Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Çoban, Doç. Dr. Yıldız ile doktorlar ve merkez çalışanları da katıldı.

Rektör Coşkun, merkezin, sadece Gaziantep'ten değil, bölge illeri ve yurt dışından gelen çok sayıda hastaya şifa verdiğini belirterek, "Yaşam ümitleri giderek azalan İrem'e artık yepyeni bir hayat nasip oldu. İnşallah bundan sonra sağlıkla büyüyüp, nice doğum günü pastalarını kesecek" ifadelerini kullandı.

Çocuklarının rahatsızlığı nedeniyle son 5 yılı hastanelerde geçirdiklerini belirten Arı çifti, şunları kaydetti:

"İrem'in yoğun bakımdan çıktığı günün gecesi uyuduğunu görünce saatlerce sevinç gözyaşı döktük. Çünkü, bu çocuğumuzun ilk kez bir gece uyumasıydı. Hele, idrarının normale dönüp, vücudundaki sarılığın gitmesi bizi adeta sevinçten çıldırttı. Kızımız tekrar doğdu. Yavrumuzun bugün ilk doğum günü bizim için."

Annesinden nakledilen karaciğerle yaşama tutundu -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Annesinden nakledilen karaciğerle yaşama tutundu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement