Antalya - Çobanların Sertifika Sevinci - Son Dakika
Güncel

Antalya - Çobanların Sertifika Sevinci

Antalya - Çobanların Sertifika Sevinci

Çobanların sertifika sevinci Antalya'da 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' projesi kapsamında düzenlenen sertifika programına katılan, aralarında 15'i kadın 25 çobanın da bulunduğu 74 kursiyere belgeleri törenle verildi.

10.12.2015 19:18

Çobanların sertifika sevinci

Antalya'da 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' projesi kapsamında düzenlenen sertifika programına katılan, aralarında 15'i kadın 25 çobanın da bulunduğu 74 kursiyere belgeleri törenle verildi.

Kepez Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce İşkur İl Müdürlüğü ve Çambıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' projesi kapsamında verilen 'Arı Yetiştiriciliği', 'Domates Yetiştiriciliği' ve 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' kurslarına katılan 25'i çoban 74 kursiyer, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'ndeki törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika töreninde büyük heyecan yaşayan kursiyerler arasında, Antalya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeliha Öztürk de vardı. Belgesini Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek'in elinden alan Öztürk, Sürü Yönetimi Elemanı kurslarına katılarak sertifikalı çoban olma hakkını elde ettiğini söyledi.

Çobanlık belgesi alan kadınlardan Serkan Özkaya, Duacı Köyü'nde 20-25 kadar keçi beslediğini söyledi. Önümüzdeki yıl eşi emekli olunca onun da bu işi yapacağını anlatan Özkaya, belgesini aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Eşiyle birlikte çobanlık belgesi alan Osman Ordu da Altınova bölgesinde çobanlık yaptıklarını söyledi. 20 günlük eğitimin çok yararlı olduğunu belirten Ordu, "Bilmediğimiz şeyler de vardı. Bildiklerimize yeni bilgiler eklendi" dedi.

Göçerler Mahallesi'nde hayvancılık yaptığını ve koyunları olduğunu anlatan Salih Acar da bilgilerini tazelediklerini, bilmedikleri konuları öğrendiklerini söyledi. Mustafa Fidan ise peygamberlik mesleği olarak nitelendirdiği çobanlığın kutsal bir iş olduğunu ve 'işim yok' diyenlerin bir kursa yazılıp bu belgeyi almasını önerdi. Ömer Ordu adlı kursiyer ise çobanlık yapmadığını, ancak 'bulunsun' diyerek kursa katılıp sertifika aldığını söyledi. Çobanlık eğitimini veren ziraat yüksek mühendisi Derya Kum ise kadınların hayvancılıkta da bu yükü sırtlanmış durumda olduğunu söyledi.

Toplantı sonunda katılımcılara keçi sütü ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Çobanların Sertifika Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement