Antalya'da 220 Öğrencili Kız Yurduna Haciz - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 220 Öğrencili Kız Yurduna Haciz

Antalya\'da 220 Öğrencili Kız Yurduna Haciz

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki özel bir kız öğrenci yurduna haciz işlemi uygulandı.

07.10.2013 20:27

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki özel bir kız öğrenci yurduna haciz işlemi uygulandı. Öğrencilerin odalarındaki klima ve televizyonlara el konuldu.

Korkuteli Belediyesi eski Başkanı Adnan Uğurlu'nun işlettiği 220 öğrencilik Özel Uğurlu Kız Öğrenci Yurdu'na bu akşam saatlerinde icra memurları ve alacaklı tarafından haciz işlemi başlatıldı. Mülk sahibinin borçları nedeniyle yapıldığı ileri sürülen haciz işlemleri sırasında yurt çalışanları ve öğrenciler büyük şok yaşadı.

İşletme sahibi Uğurlu, işletmecisi olduğu yurt ile ilgili bir borcun olmadığını, mülk sahibinden kaynaklanan bir borç bulunduğunu belirterek, "2.5 yıldır işletmeciyim ve 220 öğrenci burada barınıyor. Gelen icra karşısında alacaklı tarafın avukatına da durumu anlattım. Ama alacakları karşılığı haciz işlemi yapacaklarını söyledi. Bu borcun bizimle bir ilgisi yok. Şuanda ben ve öğrencilerim mağdur oldu. Burada yaşayan 220 kız var, mağdur olmamaları için icra memurlarıyla görüştüm. Yurttaki klimaları ve odalardaki televizyonları alacaklar. Öğrenci velileri çocuklarını bize emanet etti. Kiracı olarak burada bulunduğum için parasal olarak durumla ilgili bir sıkıntım yok. Dava dosyalarındaki bir açıkta bu durum oluşmuş. İçerideki malzemeler benim olmasına rağmen yinede haciz işlemi yapıyorlar" diye konuştu.

Uğurlu haciz işleminin kendileriyle bir bağlantısı olmadığını, mal sahibi ve üçüncü şahıslar arasında alacak verecek nedeniyle ortaya çıkan borçlanmalardan ortaya çıktığını kaydetti.

Uğurlu, mülk sahibi ilke görüştükten sonra öğrencilerin odalarından alınan eş yaların en kısa sürede yerine getirileceğini belirtti.

Öğrenciler ise panik halinde koridorlarda dolaşırken, televizyonlar ve sökülen klimalar asansör yardımıyla kamyonete yüklendi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da 220 Öğrencili Kız Yurduna Haciz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement