Antalya'da Yıkım Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Yıkım Gerginliği

Antalya\'da Yıkım Gerginliği

Antalya'da hazine arazisine yapılan kaçak 2 evin yıkımı için önlem alan jandarma ekipleri ile köylüler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

09.10.2012 18:09

Antalya'da hazine arazisine yapılan kaçak 2 evin yıkımı için önlem alan jandarma ekipleri ile köylüler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Aksu ilçesi Kumköy köyünde yaşayan Niyazi Oruç ve İsmail Oruç kardeşlere ait üçer katlı 2 evle ilgili 30 Mart 2010 tarihinde Aksu Belediye Meclisinde yıkım kararı alınmıştı. Bunun üzerine Oruç kardeşler, yürütmenin durdurulması istemiyle mahkemeye başvurmuştu.

Konuyla ilgili yaşanan mahkeme sürecinin tamamlandığını öne süren Aksu Belediyesi ekipleri, evleri yıkmak için bölgeye geldi. Çok sayıda jandarma ekibinin de eşlik ettiği belediye ekiplerine, köylüler yolu kapatarak tepki gösterdi.

Yolu ulaşıma kapatan köylüler adına bir grup, belediye yetkilileri ile bir süre görüştü. Görüşmenin sonuç vermemesi üzerine jandarma ekipleri eve giden yolu trafiğe açarak köylülerin eve yaklaşmasına izin vermedi.

Bu sırada evde bulunan çok sayıda kadın, evi terk etmeyerek yıkımın yapılmasına izin vermedi. Evde yatalak yaşlı bir kadının bulunduğunu belirten kadınlar, jandarma ekiplerine tepki gösterdi.

Bunun üzerine köylüler ile görüşen Aksu Belediyesi yetkilileri, yıkımı erteleyerek bölgeden ayrıldı.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Yıkım Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement