Antalya'daki Halkkart Davası - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Halkkart Davası

Antalya\'daki Halkkart Davası

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da arasında bulunduğu 24 sanığın yargılandığı davada müştekilerin şikayetlerinin dinlenmesine devam edildi Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: "Davanın hazırlanan iddianameyle ilgisi yok. Ortada bir komedi yaşandığı gerçek"

03.09.2013 15:10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da arasında bulunduğu 24 sanığın yargınlandığı davada müştekilerin şikayetlerinin dinlenmesine devam edildi.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, A-Kent Yönetim Kurulu üyesi Adnan Coşkun, diğer sanıklardan İlker Gedik, Remzi Sadi, Ali Özkayacan, Hasan Kaçmaz, Nazif Altınpınar, Bayram Özal ve Mustafa Karaman katıldı.

624 müştekinin yer aldığı davada duruşmaya çağrılan 150 müştekinin daha şikayetleri dinlenmeye başladı. Duruşmada söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, belediye başkanı olarak halkın çıkarı için daha modern teknolojiyi sunmakla yükümlü olduğunu söyledi. Halka daha karlı ve verimli ulaşımı sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirten Akaydın, hiçbir minibüs şoförüne baskısının olmadığını savundu.

Şoför esnafının bağlı olduğu odaların yetkilileriyle zaman zaman görüştüklerini anlatan Akaydın, "Bu toplantıları esnafın iyiliği için yaptım. Belediye olarak bizim de bizzat otobüs alma ve çalıştırma yetkimiz var. Ama otobüs ile minibüslerin birleşmesi gerekir. Bu şekilde daha iyi olacağını kendilerine söyledim. Zaten onlar da mahkemede başkandan bir baskı görmediklerini dile getiriyorlar" dedi.

Sanık ve müştekilerin savunmalarının ardından ara verilen duruşma, diğer müştekilerin dinlenmesi için ertelendi.

"Minibüs şoförlerin haklarını korumaktan dolayı yargılanıyoruz

Başkan Akaydın, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın gelişmiş şehirlerinde ana anterlerde körüklü otobüsler çalıştığını ifade etti. Minibüslerin genelde şehrin seyrek yerlerinde ulaşımı sağladığını kaydeden Akaydın, "Antalya'da 20 Ağustos'ta ulaşımda büyük bir devrim yaptık. Belediyenin konforlu ulaşım sağlaması asli görevidir. Biz de bunun için çalışıyoruz" dedi.

Kimseye herhangi bir baskı ve tehditte bulunmadığını savunan Akaydın, şöyle konuştu:

"Bu davada minibüs şöförlerinin haklarını korumaktan dolayı yargılanıyoruz. Bütün arkadaşlara dedik ki 'Bu sistemde çalışamazsınız, zarar edersiniz. Gelin şirket olun. Koltuk sayınızı azaltın ve havuza girin, çalışın'. Ama bunu 4,5 yıldır yapmadılar. Belediyenin görevi konforlu ve rahat ulaşım sağlamaktır. Ortada büyük bir bilinçsizlik var. Aktarmalı ulaşımın daha ne olduğunu bilmeyenler var. Davanın hazırlanan iddianameyle ilgisi yok. Ortada bir komedi yaşandığı gerçek."

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen isimsiz ihbar mektubunda, Antalya'da toplu taşımacılıkta kullanılan Halkkart ile Büyükşehir Belediyesi ve A-Kent firmasının usulsüzlük yaptığı iddia edilmiş, Savcı Osman Şanal'ın hazırladığı iddianamede; firmanın 5 milyon 484 bin 739 lira haksız kazanç elde ettiği ileri sürülmüş ve Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Halkkart Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement