Antalya - Kesk, Miting Yasağını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Antalya - Kesk, Miting Yasağını Protesto Etti

Antalya - Kesk, Miting Yasağını Protesto Etti

Kesk, miting yasağını protesto ettiKAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), yarın düzenleyeceğini duyurduğu 'Antalya Bölge Mitingi'ne valiliğin izin vermemesini protesto etti.

28.05.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kesk, miting yasağını protesto etti

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), yarın düzenleyeceğini duyurduğu 'Antalya Bölge Mitingi'ne valiliğin izin vermemesini protesto etti. KESK üyeleri, ağızlarına siyah bantla kapatarak yürüdü.

'Kapalı Yol' olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan yaklaşık 500 KESK üyesi, Kalekapısı'ndaki Attalos Heykeli önüne kadar yürüdü. Ağızlarını siyah bantla kapatarak yürüyen grup üyeleri zaman zaman slogan atarak hükümeti ve valilik kararını protesto etti. Attalos Heykeli önünde son bulan yürüyüşten sonra KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, grup adına basına açıklama yaptı.

KESK'in öncülüğünde, 'Laik Eğitim ve Laik Yaşam' adıyla 28- 29 Mayıs tarihlerinde ülke genelinde 9 bölgede gerçekleştirmeyi planladıkları mitinglerden üçünün valilik kararlarıyla ertelendiğini belirten Mustafa Ayar, "Bunlardan biri de Antalya'da 29 Mayıs'ta yapılacak olan miting. Antalya Valiliği, 2911 sayılı yasanın 15'inci maddesini gerekçe göstererek mitingimizi ertelediğini bildirdi, yani yasakladı" dedi.

Yasakları protesto etmek için düzenlemek istedikleri mitingin yasaklandığını iddia eden Ayar, "Valiliğin yasak kararı tam da mitingimizin gerekçelerinden birini oluşturmakta. Baskıların zirve yaptığı, sokakların çeşitli gerekçelerle emekçilere kapatıldığı, soruşturmalarla, cezalarla, sürgünlerle, görevden uzaklaştırma ile sindirilmek istendiğimiz böylesi bir dönemde tepkimizi ortaya koymak, taleplerimizi haykırmak ve mücadeleyi yükseltmek için alanlara çıkmak istedik" diye konuştu.

Laik eğitimden, laik yaşamdan ve iş güvencesinden vazgeçmeyeceklerini kaydeden Ayar, bütün demokrasi güçlerini birleşmeye çağırdıklarını söyledi. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Kesk, Miting Yasağını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement