Antalya Vize Borcu Nedeniyle Sınırdışı Edilecek - Son Dakika
Güncel

Antalya Vize Borcu Nedeniyle Sınırdışı Edilecek

Antalya Vize Borcu Nedeniyle Sınırdışı Edilecek

Antalya'nın Kepez İlçesi'nde yaşayan sera işçisi Bedrettin Akbay (37) ve Türkmen uyruklu Şemşat Jumayewa (33), 2007 yılında Ankara'da tanıştı.

03.08.2013 17:56

Antalya'nın Kepez İlçesi'nde yaşayan sera işçisi Bedrettin Akbay (37) ve Türkmen uyruklu Şemşat Jumayewa (33), 2007 yılında Ankara'da tanıştı. Evlenmek için başvuruda bulunan Akbay ve Jumayewa, evrak eksikliğinden dolayı resmi nikah yaptıramadı. 2008'de Antalya'ya yerleşen çiftin, sol kolu dirsekten eksik, sol bacağı ise 3 santim kısa, şu anda 4 yaşında olan özürlü çocukları Deniz Akbay dünyaya geldi.

SINIR DIŞI EDİLECEK

İddiaya göre çift, geçtiğimiz günlerde bir tartışma nedeniyle karakolluk oldu. Yapılan incelemede, 2007 yılından kalma toplam 5 bin 600 TL vize borcu olduğu belirlenen Jumayewa, Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde gözetim altına alındı. Yüzde 78 özürlü raporu olan çocuğun da annesinin yanında olduğu belirtildi. Bedrettin Akbay, vize borcunun ödenmemesi halinde Jumayewa'nın 5 Ağustos Pazartesi günü sınır dışı edileceğini aktardı.

Bedrettin Akbay, çevrelerinden 3 bin 500 TL topladıklarını, bunun borcu ödemeye yetmediğini ifade etti. Astım hastası olan ve çocuğunun bakımı için birikim yapamadığını söyleyen Akbay, yetkililerden yardım beklediklerini, aile düzeninin bozulmasını ve çocuğunun annesiz yaşamasını istemediğini anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Vize Borcu Nedeniyle Sınırdışı Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement