Obama, Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Obama, Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo ile Bir Araya Geldi

Obama, Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo ile Bir Araya Geldi

ABD Başkanı Barack Obama, Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü Zirvesi için gittiği Pekin'de, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile görüştü.

10.11.2014 07:09  Güncelleme: 08:27

ABD Başkanı Barack Obama, Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) Zirvesi için geldiği Pekin'de, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile görüştü.

Widodo ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Obama, seçilmesinden ötürü Widodo'yu tebrik etti.

ABD'nin, hedeflerine ulaşması konusunda Endonezya ile güçlü bir ortak olmak istediğini belirten Obama, Endonezyalı mevkidaşını Washington'a davet etti.

Obama, deniz güvenliği konusuna da vurgu yaptığı görüşmede, bu konuda uluslararası normları korumanın önemli olduğunu ifade etti.

Dünyanın en büyük demokrasilerinden olan ve büyük bir Müslüman nüfusa sahip Endonezya'nın dini çeşitliliğe saygı ve çoğulculuğu teşvik konusunda olağanüstü bir rol oynadığını belirten Obama, "aşırılığı" izole etmek için yaptığı çalışmalardan ötürü Endonezya'ya teşekkür etti.

Widodo da ülkesindeki değişimin İslam ve demokrasinin el ele yürüyebileceğini gösterdiğinin altını çizerek, iki ülke arasında güvenlik konuları başta olmak üzere işbirliğini sürdüreceklerini kaydetti.

APEC Zirvesi kapsamında Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Obama, APEC CEO toplantısında bir konuşma yapacak. - Pekin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama, Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement