Ara Güler'in objektifinden Anadolu mimarisi sanatseverlerin beğenisini topluyor - - Son Dakika
Güncel

Ara Güler'in objektifinden Anadolu mimarisi sanatseverlerin beğenisini topluyor -

Ara Güler\'in objektifinden Anadolu mimarisi sanatseverlerin beğenisini topluyor -

Dünyaca tanınmış fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in, Anadolu mimarisini ABD'nin başkenti Washington'da sanatseverlerle buluşturduğu sergisi büyük beğeni görüyor.

19.12.2013 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca tanınmış fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in, Anadolu mimarisini ABD'nin başkenti Washington'da sanatseverlerle buluşturduğu sergisi büyük beğeni görüyor.

Sanatçı Güler'in Anadolu'nun çeşitli arkeolojik ve tarihi mekanlarında çektiği, daha önce gösterilmemiş çalışmalarını barındıran "Ara Güler'in Anadolusu" adlı sergisi Smithsonian Enstitüsü bünyesindeki Freer and Sackler Galleries'de açıldı.

Anadolu'nun farklı noktalarından 21 parçanın yer aldığı serginin fotoğrafları Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki bir grup öğrenci tarafından seçildi.

Sergiyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Freer and Sackler Galleries Bilimsel Yayınlar ve Programlar Başkanı Nancy Micklewright, " Türkiye'nin en meşhur fotoğrafçısının çalışmalarını ABD'deki sanatseverlerin ilgisine sunmak bizim için büyük bir fırsat" dedi.

Micklewright, Güler'in sergisinin Türkiye'nin çok kültürlü geçmişini ve içinde bulunduğu zamanı gösterme imkanı sunduğu söyledi. Micklewright, "Burada gösterilen 21 adet fotoğrafa değil, onların tümündeki çalışmaya bakarsanız, farklı yüzyıllara ait mimarların birbirlerinden etkilendiği sonucuna ulaşıyorsunuz. Çünkü inşaat işçileri ve taş ustaları geçmişe ve geleceğe yol alıyordu, böylece bu binalar, o dönemlerde ve bugün, Türkiye'nin farklı birçok etnik gelenekleri bünyesinde barındıran çok kültürlü bir yer olduğunu gösteriyor" ifadesini kullandı.

Micklewright, 4 Mayıs'a kadar gösterimde kalacak serginin şimdiden beğeni topladığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ara Güler'in objektifinden Anadolu mimarisi sanatseverlerin beğenisini topluyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement