Arguvan Belediyesi'nden Türkiye'de Bir İlk: Tüm İlkokul Öğrencilerine Yönelik Beslenme Saati Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Arguvan Belediyesi'nden Türkiye'de Bir İlk: Tüm İlkokul Öğrencilerine Yönelik Beslenme Saati Uygulaması

Arguvan Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak ilçedeki tüm ilkokul öğrencilerine bir öğün gıda desteği uygulaması başlattı. Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 'Beslenme Saati' uygulaması için eğitim gönüllülerinden de destek istedi.

17.12.2022 10:24  Güncelleme: 10:33

Arguvan Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak ilçedeki tüm ilkokul öğrencilerine bir öğün gıda desteği uygulaması başlattı. Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 'Beslenme Saati' uygulaması için eğitim gönüllülerinden de destek istedi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 'Beslenme Saati' projesi için yola çıkış hikayelerini anlattı. Kızıldaş, şunları söyledi:

"Okullarımızı ziyaret ettiğimizde, bazı öğrencilerimizin beslenme getirebildiğini, bazı öğrencilerimizin beslenme getiremediklerini gördük. Öğrencilerimiz erken kalkıyorlar ve taşıma ile merkeze geliyorlar. Sabah evde kahvaltı yapabilme olanakları da yok, bir kısmının beslenmesinin olup, bir kısmının beslenmesinin olmamasının çocuklarımız üzerinde ne kadar kötü bir travma yaratacağını gördüğümüz için bu konu da bir proje hazırlamaya karar verdik. Arkadaşlarımız ve ekibimizle birlikte düşünerek, projenin maliyetini de göz önüne alarak, bizim bütçemizi de zorlayacağını gördüğümüz halde ne olursa olsun bu çocuklarımıza bu kötü durumu yaşatmayacağız düşüncesiyle yola çıktık" diye konuştu.

Projenin amacının ve öneminin bir kez daha altını çizen Kızıldaş, eğitim gönüllülerine de çağrıda bulunarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm Arguvanlı dostlarımız, Arguvanlı hemşehrilerimizin bu projeye destek vereceklerini düşünüyoruz. Biz daha sağlıklı nesiller, daha sağlıklı öğrenciler, daha başarılı öğrenciler yetiştirmek için yola çıktık. Bu projemiz aileler, öğretmenlerimiz ve tüm Arguvanlılar tarafından ilgi gördü. Beğenildi ve destek görüyor. Biz bu tarz projelere eğitime olan destek projelerimize devam edeceğiz. Yeter ki çocuklarımız daha iyi koşullarda beslenebilsinler, daha iyi koşullarda eğitim alabilsinler. "

Arguvan Belediyesi\'nden Türkiye\'de Bir İlk: Tüm İlkokul Öğrencilerine Yönelik Beslenme Saati Uygulaması
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Arguvan Belediyesi'nden Türkiye'de Bir İlk: Tüm İlkokul Öğrencilerine Yönelik Beslenme Saati Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement