Arif Nihat Asya Anıldı - Son Dakika
Güncel

Arif Nihat Asya Anıldı

Arif Nihat Asya Anıldı

Darıca Ülkü Ocağı Arif NİHAT ASYA'yı ölüm yıl dönümünde andı

07.01.2013 10:52

Her Türk-İslam Ülkücüsünün dimağında bir nakış olan "Bayrak" şiirine atfen "Bayrak Şairi" sıfatı ile anılan ASYA ülkücü camianın fikir zenginliğinin çok önemli bir mihenk taşıdır Arif Nihat ASYA.

5 Ocak 1975 tarihinde aramızdan ayrılan şiirleri ile Türk Gençliğine ilham veren ASYA, Darıca Ülkü Ocağınca düzenlenen yüksek katılımlı bir gecede anıldı.

Gecede açılış konuşması yapan Darıca Ülkü Ocağı Başkanı Davut ZOR,

"Bu gece hem anma, hem de mazisini hatırlayan bir gençliğin var olduğunun işareti olsa gerek!

Biz mazisi ile geleceği arasında bir bağ, bir köprü görevini üstlenmiş Ülkü Ocaklılarız! Ülkü Ocakları ilim-irfan yuvası olma özelliğini şükürler olsun ki halen korumaktadır!

Millet ve Devlet beka ası için var olsun ülkü ocakları!" derken;

Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı İbrahim ÖZCAN ise konuşmasında,

"O sadece Türklüğü yücelten şiirlerle değil aynı zamanda cennet vatanımızın güzellikleri ve doğal yaşamını konu alan yazılarıyla üne kavuşmuştur. Mavi şiiri ile denizin hırçınlığını, güzellik şiiri ile çektiği dertlerden güzellik bulmayı, kanatlar şiiri ile uzaklardaki sevdasını anlatırken BAYRAK şiiri ile de Türk bayrağının en güzel tanımlamasını yapmıştır." Sözleri ile ünlü şairi anlattı.

Kısa bir konuşma ile geceyi düzenleyen Darıca Ülkü Ocağına teşekkür ve iyi dileklerini sunan MHP Genel Sekreter yardımcısı Abbas BOZYEL ile MYK üyeleri Erdem KARAKOÇ, Saffet SANCAKLI, MHP il başkanı Aydın ÜNLÜ ve pek çok ilçe başkanı kurmaylarıyla tanınan misafirler arasında idi.

Ülkü Ocaklı gençlerce şairin hayat hikâyesi sunumu ve pek çok şiirinin okunması ile devam eden gece büyük beğeni ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arif Nihat Asya Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement