Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Belgrad Ziyaretinde (2) - Son Dakika
Son Dakika Logo

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Belgrad Ziyaretinde (2)

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Belgrad Ziyaretinde (2)
10.11.2014 17:22

Basın TOPLANTISINDA SKANDAL Sırbistan Başbakanı Alkesandar Vuçiç ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama arasındaki ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapıldı.

Basın TOPLANTISINDA SKANDAL

Sırbistan Başbakanı Alkesandar Vuçiç ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama arasındaki ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapıldı. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Sırbistan Başbakanı Alkesandar Vuçiç'i resmi Arnavutluk ziyaretine davet ettikten sonra, Sırbistan'ın, Kosova'yı tanımasını istedi. Rama, "Dünyaca bağımsızlığı kabul edilen Kosova'yı sizlerin de kabul etmesi bütün Balkanlar için büyük yarar sağlayacaktır" dedi ve bunu Sırbistan'ın kabul etmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, Edi Rama'nın protokol dışı konuşmada bulunmasını kınarken, "Arnavutluk'un, Kosova'nın avukatı olmasını müsaade etmeyiz" dedi. Vuçiç, bu tür konuşmanın Sırbistan için rencide edici bir konuşma olduğunu ve Sırbistan'ın küçük düşürülmesine izin verilmeyeceğini söyledikten sonra, Edi Rama'ya elini uzatmadan, basın toplantısını terk etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Belgrad Ziyaretinde (2) - Son Dakika


Advertisement