Artvin "Çanakkale'den Anadolu'ya Adlı Gezici Müze Artvin´ De - Son Dakika
Güncel

Artvin "Çanakkale'den Anadolu'ya Adlı Gezici Müze Artvin´ De

Artvin "Çanakkale\'den Anadolu\'ya Adlı Gezici Müze Artvin´ De

'çanakkale'den Anadolu'ya Projesi' Kapsamında Oluşturulan 'çanakkale, Savaş Malzemeleri Özel Gezici Müzesi', Artvin'de Ziyaretçilere Açıldı.

27.10.2010 22:40

'Çanakkale'den Anadolu'ya Projesi' kapsamında oluşturulan 'Çanakkale, Savaş Malzemeleri Özel Gezici Müzesi', Artvin'de ziyaretçilere açıldı. Artvin Valiliği ile Artvin Belediyesi tarafından organize edilen serginin açılışını, Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, Belediye Başkanı Emin Özgün ile öğrenciler yaptı.

Artvin Spor Salonu'nda düzenlenen sergide, Çanakkale Savaşı'nda kullanılan savaş malzemeleri, askeri giysiler ve askerlerin özel eşyaları yer aldı. Çanakkale Müze Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, burada yaptığı konuşmada, "Çanakkale'den Anadolu'ya" projesi kapsamında Çanakkale'ye gitme imkânı olmayanlara Çanakkale ruhunu aşılayabilmek amacıyla il il dolaşarak müze sergisini açtıklarını söyledi. Yürükaslan, "Gezici müzemizde Çanakkale Savaşlarını canlandıran gerçek ebatta ve gerçeğe uygun kıyafetlerle Türk askerlerinin yanı sıra, Çanakkale Savaşları'nda şehit olan askerlerin anısına temsili mezar taşları da bulunuyor. Müzede Çanakkale Savaşları'ndan kalma 4000 parça muharebe malzemesi, gidilen her ile ait 12'şer adet temsili Şehit Mezarlığı, 72 adet ayrı ayrı cepheden kalma görüntü ve anlatım panolarımız bulunmaktadır. 96 yıllık muharebe eserleri var. Amacımız Çanakkale'ye gitme imkânı olmayanlara Çanakkale ruhunu aşılayabilmek" dedi. Sergi 5 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin 'Çanakkale'den Anadolu'ya Adlı Gezici Müze Artvin´ De - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement