Aspendos Festivali Bitiyor - Son Dakika
Güncel

Aspendos Festivali Bitiyor

Aspendos Festivali Bitiyor

Aspendos Festivali "Carmina Burana" ile son buluyor.

15.09.2012 11:11

19. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali muhteşem bir konserle son buluyor. Festivalin kapanış konseri Carmina Burana'yı , festivalin ev sahibi Antalya Devlet Opera ve Balesi sahneye koyuyor. Ünlü Alman besteci Carl Orff tarafından oluşturulan sahne kantatı Carmina Burana, 120 kişilik dev bir kadroyla 17 Eylül Pazartesi günü saat 20:30 'da Aspendos Antik Tiyatro'da sanatseverlerin karşısında olacak. Antalya operasının güçlü sanatçı kadrosuyla izleyicilerle buluşacak olan eserde orkestrayı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Şef Rengim Gökmen yönetecek. Kapanış temsilinin bilet fiyatı ise diğer temsillerden farklı olarak 10 TL 'den satışa sunuldu.

Antalya Operası sanatçıları sahne alıyor

Bu sene iki aşamalı olarak düzenlenen festivalin kapanış eseri olan Carmina Burana'da Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından soprano Nurdan K. Aydın, tenor Devrim Demirel ve bariton Tamer Peker sahne alacak. Piyanoda ise Yücel Yalçın ve Onur Altıparmak yer alıyor. 19. yılında Carmina Burana ile toplamda 11 temsil ile sanatseverlerin karşısında olan festival, bu yılda sanat kalitesi ve güçlü repertuvarı ile izleyenlere müzik şöleni yaşattı.

Biletler 10 TL 'den satışa sunuldu

"Bir şey yaratmak istiyorsan mutlaka eski olanı kullan" anlayışı ile yapıtlar veren Carl Orff ; Carmina Burana'yı da Münih yakınlarındaki bir manastırda bulunan 200 kadar şiir ve şarkıdan esinlenerek oluşturmuştur.Bestecinin Trionfi ( Zaferler) üçlemesinin ilk eseri olan Carmina Burana , oldukça ilginç Latince metinlere dayanıyor. Eserin ilk bölümünde doğa ve aşk konuları güçlü bir şekilde izleyiciyi sarıyor. Meyhanede geçen ikinci bölümün sonrasında üçüncü bölümün teması yine sevgi... Dünyada ilk kez 1937 yılında gösterime konan ve Rönesans döneminden de etkiler taşıyan Carmina Burana; orkestra , koro ve solistlerden oluşan geniş kadrosuyla en etkileyici eserler arasında yer almaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aspendos Festivali Bitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement