Atatürk Havalimanı'nda "Türk Kahvesinin Yolcuğu" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'nda "Türk Kahvesinin Yolcuğu" Sergisi Açıldı

Atatürk Havalimanı\'nda "Türk Kahvesinin Yolcuğu" Sergisi Açıldı

Türk kahvesinin geçmişten günümüze hikayesinin anlatıldığı sergi, yolcuların ilgisini çekti. Sergiyi ziyaret eden yolculara kahve ile lokum ikram edildi

19.11.2013 12:54

Atatürk Havalimanı'ndaki TAV Galeri'de sergilenen ve Türk kahvesinin geçmişten günümüze hikayesini anlatan "Türk Kahvesinin Yolcuğu" sergisi, yolcuların ilgisini çekti.

Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği ile Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan, Türk kahvesine ilişkin görsel çalışmalar içeren sergide, yolculara Türk kahvesi ve lokum da ikram edildi.

Serginin açılışına katılan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, pek çok farklı kültürden her gün binlerce yolcuyu ağırladıkları Atatürk Havalimanı'ndaki kültür-sanat platformunda, Türk kültürünün en önemli unsuru kahveye ilişkin sergiyi yolcularla tanıştırmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ünlü, Türk kahvesinin gerek yurt içi, gerekse yurt dışında üne sahip olmasının gurur verici olduğunu dile getirerek, "Türk kahvesinin tarihi değişiminin bu sergi aracılığı ile hem yerli yolculara hem de yabancı misafirlerimize anlatılması, ananelerimizin tanıtımı açısından da bizler için son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Danışma ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Serim, kahvenin kültürümüzün vazgeçilmez öğesi olduğuna dikkati çekerek, bunun uluslararası platformlarda temsili, korunması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.

"Yurt dışındakilere kahvenin tanıtılması gurur verici"

Sergiyi ziyaret edenlerden biri olan Fahriye Okan içtikleri kahvelerin mükemmel olduğunu ifade ederek, "Gayet güzel bir uygulama. Yurt dışındakilere kahvenin tanıtılması gurur verici" ifadelerini kullandı.

Fatma Nurman ise yurt dışında kahvenin tanıtımının çok fazla yapılmadığına dikkati çekti. Almanya'da yaşadığı için Türk kahvesini Almanya'da içemediklerini dile getiren Nurman, standın tanıtım açısından faydalı olduğunu söyledi.

Serginin kapsamı

Sergi, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği'nin "Turkish Coffee" ismiyle Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından yayımlanan kitabından derlenen görsel ve tanıtım metinleriyle, kendine özgü bir kimliği olan Türk kahvesinin tarihi yolculuğunu yansıtıyor.

Tarih ile folklor üstüne yaptığı çalışmalarla tanınan Doç. Dr. Kemalettin Kuzucu ile M. Sabri Koz'un "Turkish Coffee" kitabından seçme toplam 70 görsel ve informatik parçadan oluşan sergi, Kasım ayının sonuna kadar TAV Galeri'de ziyaret edilebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'nda 'Türk Kahvesinin Yolcuğu' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement