Atatürk'ün Eşi Latife Hanım'ın Özel Eşyaları Yeni Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Eşi Latife Hanım'ın Özel Eşyaları Yeni Sahiplerini Buldu

Artı Mezat tarafından gerçekleştirilen “Özel Koleksiyonlar Müzayedesi’nde nadide eserler koleksiyonerlerle buluştu.

30.05.2014 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralarında çok özel parçaların da yer aldığı Akşam Müzayedesi’nde, Atatürk’ün eşi Latife Hanım’dan yeğeni Muammer Erboy’a intikal eden eserler yeni sahiplerini buldu.

Teşvikiye’de yer alan Artı Mezat'ta gerçekleştirilen ve Jale Tantekin tarafından yönetilen müzayedede Latife Hanım’dan intikal eden gümüş kaşıklık 3 bin 500 liraya, tuğralı gümüş kartvizitlik bin 300 liraya, gümüş tatlı takımı 8 bin liraya, gümüş kadehler bin 500 liraya, semaver ise 4 bin liraya alıcı buldu. 40 bin liraya satılan Sultan II. Abdülhamid (1876- 1909) tuğralı büyük boyutlu bir çift şamdana ise katılımcıların ilgisi yoğun oldu.

Latife Hanım'a ait 5 parça eşyanın çıkış fiyatından yükselerek satıldığını söyleyen Jale Tantekin, eserlerin sürekli olarak kullanılan eşyalardan oluştuğunu belirtti. Müzayedenin en değerli parçası ise Fausto Zonaro’ya ait, ahşap panel üzerine yağlı boya çalışması “Galata Köprüsü” isimli eser oldu. Dünyaca ünlü oryantalist ressamlardan Fausto Zonaro’nun arkasında kendi el yazısı ile başka bir oryantaliste “Çok değerli arkadaşım Prieur Bardin’e” yazılı “Galata Köprüsü” isimli çalışması 150 bin liradan satışa sunuldu. Eser, 180 bin liraya satıldı. Toplam 153 parçanın satışa sunulduğu “Özel Koleksiyonlar Müzayedesi’nde nadide eserlere koleksiyonerler ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

SERDAL ALTINTEPE

Atatürk\'ün Eşi Latife Hanım\'ın Özel Eşyaları Yeni Sahiplerini Buldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Eşi Latife Hanım'ın Özel Eşyaları Yeni Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement