ATCOM'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

ATCOM'a Ziyaret

ATCOM\'a Ziyaret

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği'nden ATCOM'a ziyaret.

17.02.2012 09:49

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkan Yardımcısı Hüseyin Dinçel Amerika'daki temasları sırasında Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık'ı ziyaret etti. Görüşmeye ayrıca Carnegie Mellon Üniversitesi Bilgisayar Bölümü Öğretim Görevlisi ve Wisdom Net eski başkanı Dr. Şakir Yücel de eşlik ettiler.

İGİAD Başkan Yardımcısı Hüseyin Dinçel, İGİAD'ın yaptığı çalışmalardan, iş ahlakı ve ahlaklı girişimcilik kavramlarından bahsetti ve İGİAD-ATCOM arasında ilişkileri geliştirmekten mutlu olacaklarını belirtti.

ATCOM Başkanı Işık görüşmede, ekonomik gelişme ile iş ahlakı arasında doğrudan bir orantı bulunduğunu, "Transparency International" adli sivil toplum kuruluşunun yaptığı yolsuzluk (corruption) sıralamasında en iyi durumda olan ülkelerin hep gelişmiş ülkeler olduğunu ifade etti. Dolayısıyla iş ahlakını ve girişimciliği bir ekonomide yaygınlaştırmadan ilerleme olmayacağını dile getiren Başkan Işık, bu değerleri savunan ve yaymaya çalışan İGİAD gibi bir kuruluşun Türkiye için bir kazanç olduğunu kaydetti.

ATCOM'un misyonu ile de örtüşen bu değerlerin iki kuruluşu daha yakınlaştıracağına inandığını belirten Başkan Işık, işbrliğine açık olduklarını dile getirdi.

İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği (İGİAD)

2003 yılında kurulan İktisadi Girişim ve İş Ahlâki Derneği, İGİAD, iş ahlâki ve girişimcilik alanlarında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. İGİAD, girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş ahlâkinin yaygınlaştırılması hususunda bilgilendirme, eğitim ve yayın faaliyetleriyle toplumda ve özellikle iş dünyasında ahlâki bir duyarlılık oluşturmayı amaçlamaktadır.

İGİAD, ahlâkî olmayan bir işi meşru kabul etmeyerek piyasa şartlarını yeniden sorgulamakta, hak eksenli bir iş hayatının inşaası için gayret sarfetmekte ve helâl kazancın adil bölüşümünü yaygınlaştırmaya çalışmaktadır. Öte yandan bu yolda çalışacak girişimcileri desteklemekte, onlara rehber olmayı ve model sunmayı ve bu bağlamda iş hayatını dayanışma ekseninde yeniden kurmayı amaçlamaktadır.

İGİAD, bu amaçlarını gerçekleştirmek için, iş ahlâkı ve girişimcilik alanlarında seminer, konferans, panel vb. eğitim programları düzenlemekte; periyodik bülten, ilgi alanındaki konularda kitap yayını (telif ve tercüme), web yayını yapmakta; yurtiçi ve yurtdışı fuar ziyaretleri, ikili ilişkileri geliştirmek üzere kurum ve işyeri ziyaretleri gerçekleştirmektedir.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement