Atık Pillere Dikkat - Son Dakika
Güncel

Atık Pillere Dikkat

Atık Pillere Dikkat

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çevre odaklı çalışmaları kapsamında atık pil konulu seminerlerle vatandaşları bilinçlendirmeye devam ediyor.

24.12.2013 14:07

Bursa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (TAP) Derneği tarafından düzenlenen eğitimde, Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm okulların öğretmenlerine 'atık pil' konulu seminer verildi. Toplantıda katılımcılar, pillerin tanımı ve türleri, atık pillerin zararları, ayrı toplanması, geri dönüşümü ve bertarafı konularında bilinçlendirildi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salon'da gerçekleştirilen toplantıda projeyi anlatan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bahattin Kuşoğlu, 2009 yılından itibaren Büyükşehir sınırları içinde yer alan okullarda gerçekleştirilen ödüllü atık pil toplama kampanyasında Osmangazi Belediyesi'nin de katkılarıyla 29 bin 947 kg atık pil toplandığını söyledi.

TAP Derneği'nden Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna da atık pillerle bilgiler vererek, "Kurşun, çinko ve civa gibi ağır metaller içerdiğinden tehlikeli olan atık piller, evsel çöplerle birlikte atılmamalıdır. Aksi takdirde yeraltı sularının, toprağın ve yüzeysel suların kirlenmesine neden oluyor. Dolaylı olarak içme suyu ve gıdalarla doğadan insan vücuda giren ağır metaller böbrek, akciğer, karaciğer kanseri gibi ciddi tehlikeler oluşturabiliyor. Atık pilleri mutlaka diğer atıklardan ayrı biriktirmeli ve bu konuda gereken dikkat ve hassasiyeti göstermeliyiz" dedi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından okullar, kamu kuruluşları, işyerleri, muhtarlıklar, alışveriş merkezleri ve metro istasyonları gibi noktalara konulan atık pil biriktirme kapları da vatandaşların atık pilleri toplamaları konusuna destek olmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atık Pillere Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement