Atina'da Çiftçiler Protesto Gösterisi Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Atina'da Çiftçiler Protesto Gösterisi Düzenledi

Atina\'da Çiftçiler Protesto Gösterisi Düzenledi

Polis ve çiftçiler arasında arbede çıktı.

20.12.2013 17:26

Yunanistan'ın Girit Adası ve çeşitli bölgelerinden gelen çiftçiler, tarım alanlarının vergilendirilmesiyle ilgili kanun tasarısını protesto etmek amacıyla başkent Atina'da gösteri düzenledi.

Parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı'nda toplanan çiftçi ve tarım kooperatifleri temsilcileri, hükümetten yasa tasarısını geri çekmesini talep etti.

Çiftçiler, "Hırsızlar ve tefeciler ülkeyi bu hale getirdi", "Tarım arsalarına 1 avro vergiye bile hayır", "Çiftçi kendini savun, kanını emiyorlar" şeklinde sloganlar attı ve halka portakal dağıttı.

Bu arada, polis barikatını aşmaya çalışan bir grup çiftçi ile çevik kuvvet arasında arbede çıktı. Polise portakal ve sopalarla saldıran çiftçilere cop ve göz yaşartıcı gaz ile karşılık verildi.

Eylemciler, taleplerini içeren bir mektubu Meclis Başkanı Evangelos Meimarakis'e sunulmak üzere bıraktıktan sonra Sintagma Meydanı'ndan ayrıldı.

Panellen Tarım Kooperatifleri Konfederasyonu (PASEYES) temsilcisi Konstantinos Skiadas yaptığı açıklamada, hükümeti tarım sektörünün kalkınması için destek vermemekle suçlayarak, sürekli yeni vergiler uygulandığını ve sektörün ölüme mahkum edildiğini savundu.

Heraklion Tarım Federasyonu Başkanı Yorgo Corcakis de hükümetin tarım alanlarını vergilendirme kararı ile çiftçilere son darbeyi vuracağını kaydetti. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atina'da Çiftçiler Protesto Gösterisi Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement