Avea'dan Yeni İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Avea'dan Yeni İşbirliği

Avea\'dan Yeni İşbirliği

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, Bilkent Üniversitesi ile mobil teknoloji alanında kapsamlı proje ortaklığı yapacaklarını açıkladı.

19.03.2013 11:10

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, Bilkent Üniversitesi ile mobil teknoloji alanında kapsamlı proje ortaklığı yapacaklarını açıkladı.

Akdemir, Ankara'da basın mensuplarıyla bir araya geldiği yemekte yaptığı konuşmada, "Avea olarak bulmakta zorlandığımız alanlarda Bilkent Üniversitesi ile işbirliği yapacağız. Bu anlaşma, sadece mühendislik değil ticari alanları da kapsayacak" dedi.

Bu işbirliğinin, kapsamı itibariyle Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile yapılan anlaşma ile benzerlik gösterdiğini söyleyen Akdemir, kendi gözünde Bilkent Üniversitesi ile MIT'in benzer özellikler taşıdığını belirtti.

Mobil teknolojilerin hızla geliştiğinin altını çizen Akdemir, müşteriye özel çözümler geliştirme noktasında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Müşteriyi tanıyıp daha farklı ve hızlı çözümler üretmek istediklerini dile getiren Akdemir, "esas odaklarının hiç denenmemiş şeyleri denemek olduğunu" kaydetti.

-İşbirliği iyi bir örnek-

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar da ekonomik krize değinerek, "Krizi aşmanın yollarından biri de yeni iş alanları oluşturmak, yeni konular bulmaktır. Bu noktada gençlerin yaratıcılığını kullanmamız gerekiyor" diye konuştu.

Avea ile öğrencilerin iş alanları oluşturmalarına imkan verecek laboratuvar kuracaklarını belirten Atalar, çalışmanın üniversite-endüstri işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu söyledi.

Muhabir: İbrahim Yılmaz

Yayıncı: Necati Keleş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avea'dan Yeni İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement