Avea İlk Yarı Sonuçlarını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Avea İlk Yarı Sonuçlarını Açıkladı

Avea İlk Yarı Sonuçlarını Açıkladı

Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi Hakam Kanafani "Biz grup olarak yüzde 7 büyümeyi başardık, ancak asıl büyümemizi sağlayan unsur Avea'ydı" dedi.

24.07.2012 15:49  Güncelleme: 15:55

Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hakam Kanafani, Avea'nın, Türk Telekom Grubu'nun büyümesine çok önemli bir katkı sağladığını belirterek, "Biz grup olarak yüzde 7 büyümeyi başardık, ancak asıl büyümemizi sağlayan unsur Avea'ydı" dedi.

Kanafani, Avea'nın 2012 ilk yarıyıl sonuçlarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Avea'nın yakaladığı 13 milyon müşteri sayısını yakın zamanda daha da artıracağını belirterek, "Avea, Türk Telekom Grubu'nun büyümesine çok önemli bir katkı sağlıyor. Biz grup olarak yüzde 7 büyümeyi başardık, ancak asıl büyümemizi sağlayan unsur Avea'ydı" diye konuştu.

Avea'nın, grubun büyüme hikayesinin en önemli unsurlarından birini oluşturduğunu vurgulayan Kanafani, "Avea'yı kilit öneme sahip bir yatırım olarak değerlendiriyoruz. Şebekeye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Yönetim ekibinin daha başarılı sonuçlar elde etmesini sağlamak için finansal olarak da her zaman Avea'yı desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kanafani, dayanıklı ve yedekli bir şebekeye sahip olduklarını ifade ederek, insanların da bunu artık takdir ettiğini, ayrıca eskiye nazaran mevcut altyapılarının da daha etkili bir şekilde kullandıklarını ve datalarının da belirgin bir oranda büyüdüğünü kaydetti.

Hakam Kanafani, "Bu bizim daha da ileriye gitmemiz için önemli bir araç oluyor. Önümüzde yeni kapılar açıyor. Paket ürünler için de bizim işimizi kolaylaştırıyor. Yani bunları daha verimli operasyonlar olarak yürütmemizi sağlıyor. Avea'nın daha güçlü olması, Türk Telekom Grubu için daha büyük bir iletişim hikayesi yaratmamız ve daha büyük bir değer yaratmasını sağlıyor. Avea gerçekten sadece bugün değil gelecekte de çok önemli bir şirket olacak. Trendleri belirleyen ve müşterileri her alanda destekleyen bir şirket olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Rekabetin çok güçlü olduğu, zor bir yarıyılın geçtiğini söyleyen Kanafani,

"Ben gerçekten Avea yönetiminden gurur duyuyorum. Çok önemli başarılar elde ettiler. Mobil pazarda neredeyse her kategoride en iyi olmayı başardılar" dedi.

Kanafani, Avea'nın Türk Telekom Grubu'na yeni iş birbirliklerle yaptığı katkıları da önemli bulduğunu aktaran Kanafani, mobil müşterilerin yeni ve heyecan verici ürünler kullanmaya başladıklarını söyledi.

Grup olarak bir aile olduklarını ve 37 bin kişiyle tek bir vücut olarak çalıştıklarını ifade eden Kanafani, Türk ekonomisine yaptıkları katkılardan dolayı gurur duyduklarını kaydetti.

Bir gazetecinin, Avea'nın Türk Telekom Grubu'na katkısının ne olduğuna ilişkin soruya Kanafani, "Gelirler itibariyle bizim büyümemizin en büyük kalemi ADSL ve Avea'dır. Avea'nın büyüme oranı yüzde 13'tür. Ama daha önemlisi müşteri sayısına bakarsanız Avea her zaman yeni bir yüzde ekliyor. Avea'nın akıllı büyümeye devam etmesini istiyoruz. Avea'nın gruba katkısına bakacak olursanız 2 yıl öncesine göre neredeyse yüzde 100 artış görebilirsiniz. Müşteriler bunu Avea'yı tercih ederek gösteriyor. Avea'nın yeni müşteriler eklemesinden ziyade sürekli büyüyor olması önemli" şeklinde yanıt verdi.

Türk mobil ve iletişim pazarına büyük katkı yaptıklarını belirten Kanafani,

"Avea'ya yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hem data tarafında hem ses tarafında pazar payını arttıracağız. En fazla müşteri edinme bizde. Sadece büyüyor ve müşteri kazanıyor ama kullanım düşükse bunu bir manası olmaz. Avea genç bir şirket. İnsanlara heyecan sunuyor. Bunlar gurubumuza yaptığı en büyük katkılar. İletişimin çok farklı alanlarında büyümeye devam ediyoruz. Bizim kilit stratejimiz bu. Avea bizi çok önemli etkiliyor. Türk Telekom grubundaki 9 şirketten bir tanesi ve grup içinde farklı etkileşimler yaratıyor. Bütün bunlar rakamlardan çok daha önemli" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, AB'de hakim operatörlere ağların alternatiflerle paylaşılmaması gibi haklar veren bir düzenlemeye ilişkin soruya da Kanafani,

"Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) çok ileri görüşlü olduğunu gösteriyor. Avrupa, Türkiye modelini uygulamayı düşünüyor. Telekom sektöründe Avrupalılar, Türkiye'nin arkasından geliyor" dedi.

-"Türkiye'nin ve Avrupa'nın gelirlerine göre en fazla yatırım yapan operatörüyüz"

Avea Üst Yöneticisi Erkan Akdemir, gazetecilerin yatırımlarına ilişkin bir soruyu, "2012'nin ilk 6 ayındaki yatırım tutarımız geçen yılın yatırım seviyeleriyle yaklaşık aynı seviyelerde bulunuyor. Türkiye'nin ve Avrupa'nın gelirlerine göre en fazla yatırım yapan operatörüyüz. Neredeyse iki katına kadar bir ortalamanın üstünde yatırımları devem ettiriyoruz. 2011 ve 2012 yılı Avea açısından hızlı bir yatırım dönemi" şeklinde yanıtladı.

Akdemir, hem gelir hem kar tarafındaki büyümenin paralel devam ettiğini, hatta karlılıktaki büyümenin geçen yılın mutlak rakamının üzerinde olduğunu söyledi. Özellikle ikinci çeyrekte rekabetin son derece yoğunlaştığı bir dönem geçirdiklerini belirten Akdemir, "Ama toplam ilk 6 aya baktığınız zaman karlılıkta iyi bir noktayı tutturduğumuzu söyleyebilirim. Gelir tarafındaki büyüme de Türkiye ortalamasının üstünde. Hatta belki de kafa kafaya en yüksek büyümeyi sağlayan operatör konumuna geldiğimizi söyleyebilirim" dedi.

Satış noktası alanında iki yıl içinde elde ettikleri kabiliyetin bugünkü sonuçlara yansıdığını ifade eden Akdemir, dünyada bu kadar fazla satış noktası olan GSM sektörünün bulunmadığını belirtti. Küçük işletmelerin yaygın olmasının kendilerin müşteriye her noktada erişme avantaj sağladığını söyleyen Akdemir, hem buralara ürünlerin eriştirilmesi noktasında hem de buradaki satışların kontrolünün düzenli olmasında ciddi bir saha gücüne sahip olduklarını ifade etti.

Makineler arası iletişime (M2M) getirilen vergi düzenlemesinin piyasadaki büyümeye katkıda bulunacağını öngören Akdemir, özellikle daha önce vergisel dezavantajdan dolayı verilemeyen bir takım servisler ve çözümlerin bu dönemde daha anlamlı bir fiyatla elde edilebilir hale geleceğini söyledi.

Akdemir, kampanyalara ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

"Başka ülkelerde de benzer trendler var ama Türkiye'nin bu konuda çok daha aktif çok daha ileride olduğunu söyleyebilirim. Bu aslında müşterinin kafasının karışması değil, Türk tüketicisinin diğer müşterilere göre daha fazla talepkar ve beklentisinin yüksek olduğunu gösteriyor. Bir taraftan da operatör olarak müşterinin nereye doğru gittiğini kestirip, talep etmeden ondan önce piyasaya sunma noktasında, rakiplerden de önce sunma noktasında bizim kabiliyetimizi var. Her yeni tarife yapısı müşterinin daha rahat kullanabileceği, tüketebileceği bir zemini sağlayacağını düşünüyorum."

Muhabir: Mücahid Eker - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avea İlk Yarı Sonuçlarını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement