Avrupa Birliği Radikalleşmeyle Mücadele İçin Bilgi Bankası Kuracak - Son Dakika
Güncel

Avrupa Birliği Radikalleşmeyle Mücadele İçin Bilgi Bankası Kuracak

Avrupa Birliği Radikalleşmeyle Mücadele İçin Bilgi Bankası Kuracak

Avrupa Birliği radikalleşmeyle ve şiddeti benimseyen aşırılıkla mücadele için bilgi bankası oluşturma kararı aldı.

15.01.2014 15:15

Avrupa Birliği radikalleşmeyle ve şiddeti benimseyen aşırılıkla mücadele için bilgi bankası oluşturma kararı aldı.

Norveç'te aşırı sağcı saldırgan Anders Behring Breivik'in 22 Temmuz 2011'de 77 kişiyi katletmesinin ardından benzer olayları engelleyecek önlemler arayışına giren Avrupa Birliği, aşırılıkla mücadele için oluşturulacak bilgi bankasına ve radikalleşme uyarı ağına 20 milyon avro tahsis etti.

İçişlerinden sorumlu AB Komiseri Cecilia Malmström, "Avrupa'da aşırılık, yabancı düşmanlığı ve milliyetçilik hızla yükselmeye devam ederken kaybedecek vaktimiz yok" dedi.

Malmström, aşırı grupların ve siyasi hareketlerin "ideolojik motivasyonlu şiddeti beslediklerini" ortaya koyan endişe verici sinyaller geldiğini belirterek, höşgörüsüzlük ve nefreti körükleyen radikalleşme ve şiddet propagandasını önlemeden bu sorunun üstesinden gelinemeyeceğini vurguladı.

Suriye'de 1200 Avrupalı savaşıyor -

Malmström, üye ülkelere aşırı grupların mensuplarını geri kazanmaya yönelik programlar ve stratejiler hazırlamaları tavsiyesinde bulundu.

Malmström, çoğunluğu genç yaklaşık 1200 Avrupalının savaşmak için Suriye'ye gittiğini ifade ederek, bunların aşırı ideolojilerle geri döndüklerinde toplum için potansiyel tehdit oluşturabilecekleri uyarısında bulundu. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Birliği Radikalleşmeyle Mücadele İçin Bilgi Bankası Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement