Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sığınmacıların Avrupa Birliği (AB) topraklarına ilk giriş noktaları olan Yunanistan'a geri gönderilmesi gerektiğini belirterek, "Sığınmacılar geldikleri ülkelerde durum düzelinceye kadar bu kamplarda kontrol altında tutulmalı" dedi.

20.11.2015 14:17

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sığınmacıların Avrupa Birliği (AB) topraklarına ilk giriş noktaları olan Yunanistan'a geri gönderilmesi gerektiğini belirterek, "Sığınmacılar geldikleri ülkelerde durum düzelinceye kadar bu kamplarda kontrol altında tutulmalı" dedi.

Orban Macaristan'da bir radyoya yaptığı açıklamada, AB'de ülkelerine dağılan sığınmacıların Birlik topraklarına girdikleri ilk nokta olan Yunanistan'a gönderilmeleri gerektiğini savundu.

Orban, "Sığınmacılar ilk girdikleri AB ülkesi olan Yunanistan'a geri gönderilmeli. Yunanistan'da büyük kamplar oluşturulmalı ve sığınmacılar geldikleri ülkelerde durum düzelinceye kadar bu kamplarda kontrol altında tutulmalı" ifadelerini kullandı.

Sığınmacıların bir kısmının da geldikleri ülkelere hemen geri gönderilmesi gerektiğini savunan Orban, "Bazı durumlarda hiç düşünmeden sığınmacılar geldikleri ülkeye geri gönderilmeli. Örneğin nükleer bir güç olan Pakistan. Çok fazla fakir Pakistanlı var ama olağanüstü zengin bir ülkeden bahsediyoruz" diye konuştu.

AB'nin sığınmacıların üye ülkelere dağılımını düzenleyen zorunlu kota sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Orban, "Macaristan'ın pozisyonu, kota sisteminin hiçbir şekilde uygulanmaması yönünde.  Bu sistem terörizmi Avrupa geneline yaymak anlamına gelir ve bu da yapabileceğimiz en büyük delilik olur" görüşünü dile getirdi.

Sığınmacılar ve terörizm arasında bağ olmadığını söyleyen Avrupalı yöneticiler ile "Sağduyulu Avrupalılar" arasındaki uçurumun büyüdüğünü iddia eden Orban, bu düşüncenin kıtayı istikrarsızlığa sürüklediğini ve radikal partilere verilen desteğin artmasına neden olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement