Avustralya'daki Genel Seçimler - Son Dakika
Güncel

Avustralya'daki Genel Seçimler

Avustralya\'daki Genel Seçimler

Resmi olmayan sonuçlara göre Liberal Ulusal Parti koalisyonu galip

07.09.2013 17:01

Avustralya'da yapılan genel seçimlerde, resmi olmayan sonuçlara göre Liberal Parti ve Ulusal Parti koalisyonu zaferini ilan etti.

Avustralya Federal Parlamentosunda 150 sandalyenin 90'ını almayı garantileyen koalisyonun lideri Tony Abbott, Avustralya'nın 28. Başbakanı olacak. İktidardaki İşçi Partisi 55 sandalyede kalarak gelecek 3 yıl içinde Avustralya'da ana muhalefet görevini üslenecek.

Avustralya Federal Parlamentosunda şimdiye kadar açıklanan oylara göre sandalye dağılımında ise Liberal Parti Ulusal Parti koalisyonu 90, İşçi Partisi 55, Yeşiller 1 ve bağımsızlar 1 milletvekilliğini garantilemiş durumda.

Seçimleri kaybeden İşçi Partisi lideri ve Başbakan Kevin Rudd yaptığı açıklamada, yeni dönemde parti liderliğine devam etmeyeceğini söyledi. Zor bir karar verdiğini ve partisinin artık yeni bir liderin arkasında durmasının gerektiğini belirten Rudd "yenileme zamanı geldi" dedi. İşçi Partisinin önde gelen isimlerinden Jason Clare de "Yeni nesillerin göreve gelmesi ve Gillard ve Rudd dönemini geride bırakmamız lazım" dedi.

Abbott ise seçim sonrasında yaptığı konuşmada, Liberal Parti'nin 60 yıl içinde 7 kez seçim kazandığını hatırlatarak, kampanyaya katılan tüm partililere ve ailesine teşekkür etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'daki Genel Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement