Ayasofya'da skandal: Tarihi su haznesi ayakkabılık olarak kullanılıyor - Son Dakika
Güncel

Ayasofya'da skandal: Tarihi su haznesi ayakkabılık olarak kullanılıyor

Ayasofya Camii'nin tarihi su haznesinin kapağının kırıldığı ve insanların ayakkabılarını kapağın içine koyduğu ortaya çıktı. Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, olayı sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla duyurdu. Fotoğrafta tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını ve insanların ayakkabılarını kapağın içine koyduğunu belirtti.

09.05.2022 14:07  Güncelleme: 14:12

Karar gazetesinde yer alan habere göre, Geçtiğimiz günlerde Ayasofya'nın tarihi "İmparatorluk Kapısı"nın bir parçasının koparılmasının ardından bir skandal daha yaşandı. Bu kez Ayasofya Camii'nin tarihi su haznesinin kapağının kırıldığı ve insanların ayakkabılarını kapağın içine koyduğu ortaya çıktı.

TARİHİ SU HAZNESİ AYAKKABILIK OLARAK KULLANILDI

Müze statüsünden camiye dönüştürülen Büyük Ayasofya Camii'nde tahribatlar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ayasofya'nın tarihi "İmparatorluk Kapısı"nın bir parçasının koparılması çok konuşulmuştu.

Sanat Tarihi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yaşar, Ayasofya'nın tarihi 'İmparator Kapısı'nın tahrip edildiğinin ortaya çıkması üzerine bir görevlinin kendisine, "İnsanlar burayı kutsal sayıyor. Bazıları hatta oradan parça koparıp ağızlarına atıyorlar" dediğini söylemişti.

Bu kez ise Ayasofya'nın tarihi su haznesinin kapağı kırıldı. Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, olayı sosyal medya hesabından paylaşarak tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını ve insanların ayakkabılarını kapağın içine koyduğunu belirtti. Yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi.

Ayasofya'da skandal: Tarihi su haznesi ayakkabılık olarak kullanılıyor
Ayasofya\'da skandal: Tarihi su haznesi ayakkabılık olarak kullanılıyor

Son Dakika Güncel Ayasofya'da skandal: Tarihi su haznesi ayakkabılık olarak kullanılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Caner kayalı: Kokutamayacaksınız. Buradan size ekmek çıkmaz.Kuduruyorsunuz Cami olduğu için.Onun için sürekli kurugu fotoğraflar. Ayakkabısını koydu birisi koydu ise ne oldu.Orası cami kardeşim süs biberi değil.Müze falan değil.Orası insanların kullanımına açılmış bir yapı.Her önüne gelen kullanır kardeşim.Kimseye yasak değil.Akıllarınca Ayasofyayı korumaya çalışıyorlar.Ayasofyayı kimden korumaya çalışıyorsunuz.Sahibinden yani Müslümanlardanmı korumaya çalışıyorsunuz.Size ne kardeşim.Fetheden vakfetti size ne 26 24 Yanıtla
  • Kadir barak : Caner kayalı neyin peşindesin .. 0 0 Yanıtla
  • Murat Çimenci: Fetheden tarihi ibret olarak birakti birileri gelipte ayakkabisini koysun diye degil futursuzca kullanilsa ayasofya kalmaz bugun ayakkabi koyan yarin baska yere ne koyar 0 0 Yanıtla

Advertisement