Aydın'daki Polise Saldırı İddiası - Son Dakika
Güncel

Aydın'daki Polise Saldırı İddiası

Aydın\'daki Polise Saldırı İddiası

İl Emniyet Müdürü Temel: "Polis memuru saldırı sonucu değil, ayağının takılması ve yere düşmesi sonucu yaralandı"

10.12.2013 11:06

Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, hafta sonu Osman Yozgatlı Mahallesi'nde hırsızlık suçundan hakkında kesinleşmiş cezası bulunan şüpheliyi gözaltına almak isteyen polis memurunun darbedilmediğini, yere düşmesi sonucu yaralandığını söyledi.

Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın, basında farklı yansıtıldığını belirterek, "zanlının yakalanmasının ardından darbedildiği", "polisin acz içinde kaldığı" ve "polisin elinden zanlının alındığı", "Osman Yozgatlı Mahallesi'nin kurtarılmış mahalle olduğu" şeklindeki haber ve yorumların doğru olmadığını ifade etti.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydeden Temel, Hakkı Bey Caddesi'nde devriye görevi yapan İnfaz Büro Amirliği'ne bağlı polis ekibinin, şüphe üzerine 07 LCK 37 plakalı otomobili durdurmak istediğini ancak polisin " dur" ihtarına uymayan M.T'nin kovalamacada Osman Yozgatlı Mahallesi'nde yaşanan kargaşadan faydalanarak otomobilini terk edip kaçtığını anlattı.

Temel, "Olayda bahsedildiği gibi 3 değil, bir polis memuru hafif şekilde yaralandı. O da saldırı sonucu değil, ayağının takılması ve yere düşmesi sonucu oldu. Arkadaşlarımız olaya hakimdi. Beni arama ihtiyacı bile duymadılar" dedi. Temel, polise mukavemet nedeniyle bir kişinin gözaltına alındığını ve serbest kaldığını açıkladı.

Olayın basına farklı şekilde yansıtıldığını vurgulayan Temel, "Bazı gazeteci arkadaşlarımız olayı çok abartmış. Aydın polisinin giremeyeceği hiçbir cadde ve sokak yoktur. Yapılan yorumlar üzüntü vericidir. Aydın polisi çok güçlü bir teşkilattır. Arkadaşlarımız 24 saat halkın can ve mal güvenliğini korumak için canla başla çalışmaktadır. Basında yer alan ve polis arkadaşlarımızı küçük düşüren ifadelere katılmıyorum" diye konuştu.

. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'daki Polise Saldırı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement