Aydın Tariş, Zeytinyağı Alımlarını Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Aydın Tariş, Zeytinyağı Alımlarını Tamamladı

Aydın Tariş, Zeytinyağı Alımlarını Tamamladı

Tariş, zeytinyağı alımlarını tamamladıAydın'ın İncirliova İlçesi Erbeyli Mahallesi'nde yaklaşık 800 ortağı bulunan S. S. 724 No'lu Erbeyli Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin Başkanı Salih Cansız, bu yıl Şubat ayına kadar zeytinyağı alımına devam ettiklerini, geçen yıl 11 liradan aldıkları zeytinyağını bu yıl 17 liradan satın alarak üreticiyi korumayı amaçladıklarını kaydetti.

22.03.2016 11:27

Tariş, zeytinyağı alımlarını tamamladı

Aydın'ın İncirliova İlçesi Erbeyli Mahallesi'nde yaklaşık 800 ortağı bulunan S. S. 724 No'lu Erbeyli Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin Başkanı Salih Cansız, bu yıl Şubat ayına kadar zeytinyağı alımına devam ettiklerini, geçen yıl 11 liradan aldıkları zeytinyağını bu yıl 17 liradan satın alarak üreticiyi korumayı amaçladıklarını kaydetti.

İncirliova'nın Erbeyli Mahallesi'ndeki Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Salih Cansız, Tariş olarak zeytinyağı alımlarını tamamlandıklarını belirtti. Her yıl kasımdan şubat ayına kadar yaklaşık 300 ton zeytinyağı alımı yaparken bu sezon 100 ton zeytinyağı aldıklarını açıklayan Cansız, Tariş'in zeytinyağı alım kapasitesini doldurduğunu söyleyerek "Tariş olarak bizim zeytinyağı alımımız durdu. Bu sezon için zeytinyağı artık alınmayacak. Geçen yıl 11 liradan aldığımız zeytinyağını bu sezon başında 17 liradan alıyorduk. Tariş olarak ortaklarımızı ve çiftçiyi korumak istediğimizden fiyatları yüksek tuttuk. Zeytinyağı tüccarları da fiyatı düşürerek çözüm yolu buldu. Bizim ortaklarımız fiyat yükseldi mi Tariş'e geliyor, fiyat düştü mü dışarıya gidiyor" dedi.

"ÇİFTÇİ İÇİN KÖTÜ, TÜKETİCİ İÇİN İYİ"

Tariş'in zeytinyağı alımının tamamlanmasının ardından zeytinyağı tüccarının, durumu fırsat bildiğine değinerek fiyatların düştüğüne değinen Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı ise, "Şuan zeytinyağının kilo fiyatı 9 liraya kadar indi. Bu rakamlar çiftçi için kötü, tüketici için çok iyi. Çünkü zeytinyağının fiyatı 17 lirayken, 9 liraya kadar düşeceği tahmin bile edilemiyordu. Tariş birliği zeytinyağını alırken fiyatı 12 veya 13 lira olarak değerlendirseydi, çiftçi para kazanırdı. Çiftçinin şuan yağ stoğu duruyor. Hatta yağını satamayan çiftçi bile var. Bu çiftçi için iyi değil. İnşallah önümüzdeki yıl bu şekilde çıkış ve iniş olmaz. Çiftçiler Tariş'in önemini bu durumlarda çok iyi anlar. Pamukta, incirde ve zeytinde bu tür kuruluşların olması lazım. Yoksa tüccarların eline kalırsak çiftçinin yaşaması mümkün değil" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Tariş, Zeytinyağı Alımlarını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement