Ayı Saldırısına Karadeniz Usulü Çözüm - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ayı Saldırısına Karadeniz Usulü Çözüm

22.06.2013 11:26  Güncelleme: 11:48

Kovanları ayı saldırısına uğrayan üretici, çareyi ağaçların arasına balkon yapmakta buldu.

Abana ilçesinde ayıların saldırısından korunmak isteyen üretici, Karadeniz usulü çözümle kovanlarını ağaçların arasına yaptığı balkona yerleştirdi.

Akçam köyünde arıcılık yapan Mustafa Bıyıklı (60),  AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurduğu balkon sayesinde arıların rahat şekilde çalıştığını söyledi.

Arazide 60'a yakın kovanı bulunduğunu belirten Bıyıklı, şöyle konuştu:

"Ayılar 10 kovanımızı parçaladı. Buradan kovanlarımızı kaçırdık ancak kestane ağaçlarının yoğun olması nedeniyle arıların burada çalışması gerekiyordu. Son çare kovanlarımızı ayılardan korumak için ağaçların arasına balkon yaptık. Bu, çok güzel bir sistem oldu. Ayı buraya da çıkar ama ağaca sac sardığımız için bunu engellemiş olduk."

"Arılarımız gayet verimli çalışıyor"

Bıyıklı, sistemin televizyonda izlediği programdan aklına geldiğini belirterek, kovanları balkona kurduğu makara sistemiyle çıkarttığını söyledi.

İlk etapta 8 kovanı balkona yerleştirdiğini ifade eden Bıyıklı, "Hemen her gece ayılardan korumak için kovanların yanına gelirdik. Artık birkaç gün arayla gider olduk. Bu sistemi yapmasaydık ayıların verdiği zarar sürecekti. Şu an kafamız rahat. Arılarımız da gayet verimli çalışıyor" diye konuştu.

Kovanların doğal afetlere karşı sigortalı olduğunu kaydeden Bıyıklı, ayı saldırılarının da sigorta kapsamına alınmasını istediklerini sözlerine ekledi. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayı Saldırısına Karadeniz Usulü Çözüm - Son Dakika


Advertisement