''Ayık Yaşam Atölyesi'' Tanıtım Gecesinde Duygulu Anlar - Son Dakika
Güncel

''Ayık Yaşam Atölyesi'' Tanıtım Gecesinde Duygulu Anlar

\'\'Ayık Yaşam Atölyesi\'\' Tanıtım Gecesinde Duygulu Anlar

Küçükçekmece Belediyesinin Halkalı Kültür ve Sanat Merkezinde programın açılışını ''Huzur Duası'' ile yapan Aybuder'e gönül vermiş eski bağımlılar, anlattıkları hayat hikayeleri ile gönülleri titrettiler.

24.10.2014 11:33  Güncelleme: 11:37

Madde bağımlılarının rehabilitasyonu amacıyla Ayık Yaşamda Buluşalım Derneğinin (Aybuder) Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ve Küçükçekmece Belediyesinin destiği ile gerçekleştirdiği Ayık Yaşam Atölyesi Projesi'nin tanıtım gecesine, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ömer Faruk Terzi ve onur konuğu olarak Dr. Gülsen Ataseven katıldı. Bağımlılıktan arınmaya çalışan gençlere sevgi elini uzatan Gülsen hanıma gençler ''Gülsen Anne'' diyerek sarıldılar.

Küçükçekmece Belediyesinin Halkalı Kültür ve Sanat Merkezinde programın açılışını ''Huzur Duası'' ile yapan Aybuder'e gönül vermiş eski bağımlılar, anlattıkları hayat hikayeleri ile gönülleri titrettiler. Eski bağımlılar, ferdi, ailevi ve toplumsal yaşamlarında oluşan duygusal boşlukların yerini doldurmaya çalışırken, bir takım bağımlılık yapan maddelerden fayda ummanın olumsuz fiziksel etkilerini ve hayatlarının gerek ekonomik gerekse ilişkiler yönünden nasıl altüst olduğunu anlattılar. Yaşadıkları olumsuz hayatı Aybuder çatısı altında olmanın getirdiği cesaret ve özgüvenle anlatan eski bağımlılar, hayata yeniden tutunmanın problemlerine herhangi bir ilaç ya da maddeye ihtiyaç duymadan çözüm bulabilmenin, ailelerine ve etraflarındaki insanlara sevgiyle yaklaşmanın hazzını bu tedavi süreçinde yaşadıklarını, ayık yaşamanın onlar için anlamının çok kıymetli olduğunu ve bu tür programların onların umudunu yeşerttiğini, yaşama daha sıkı bağlanmayı sağladığını ifade ettiler.
Aybuder'de, rehberleri Yavuz Tufan Koçak önderliğinde hayata tutunmaya çalışan gençler, kurdukları amatör grup ile konuklarına müzik ziyafeti sundular. Programda konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz; Hz. Yusuf'un köle pazarında satılırken bir acuzenin onu satın almak istemesi ve bunun üzerine onu almaya gücünün yetmeyeceğini söyleyenlere, ''Ben buna gücümün yetmeyeceğini biliyorum ama Yusuf'un güzelliğinin de farkındayım, bunu bilin istedim'' diyerek cevap verdiği kıssayı anlatarak söze başladı. Küçükçekmece Belediyesinin yerel yönetim olarak bu konuda elinden gelen gayreti esirgemeyeceğini söyleyen Başkan Temel Karadeniz, program çıkışında bağımlı çocukların ailelerini teker teker dinleyip, çözüm önerileri teatisinde bulundu. Gece, Aybuder Dernek Başkanı Yavuz Tufan Koçak'ın kendi bağımlılıktan kurtuluş hikayesini anlattığı,''Başka Bir Dünya Mümkün''adlı kitabının dağıtımı ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Ayık Yaşam Atölyesi'' Tanıtım Gecesinde Duygulu Anlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement