Aylin Nazlıaka Çevre Mühendisleri Odası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Aylin Nazlıaka Çevre Mühendisleri Odası'nı Ziyaret Etti

Aylin Nazlıaka Çevre Mühendisleri Odası\'nı Ziyaret Etti

CHP Ankara Milletvekili ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Nazlıaka, Oda Genel Merkezi ile Ankara Şubemizi ziyaret etti.

30.09.2013 21:08  Güncelleme: 21:07

Nazlıaka'yı Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu 2. Başkanı Mert Güvenç, Genel Sekreter Yardımcısı Sema Özenalp ile Ankara Şube Başkanı Özge Ergen Güvenç, Şube Sekreteri Can Cihan Yılmaz ve Şube Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Uçankuş karşıladı.

Türkiye ve Ankara'nın çevre sorunlarının tartışıldığı ziyarette, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Nazlıaka, yaklaşan yerel seçim sürecinde Odamızın desteğini istedi. Adaylık sürecinde Gezi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), ve ODTÜ olaylarının etkili olduğunu ifade eden Nazlıaka, "Bu olaylardaki direnişimizi, kadın hakları konusundaki çalışmalarımızı, genç işsizler çalışmamızı görenlerden böyle bir talep geldi. Bizde yiğitçe çıktık ve göreve talibiz dedik" diye konuştu. Meslek odaları ziyaretlerinin süreceğini ifade eden Nazlıaka, kent ve çevre sorunlarının çözümünde STK'ların, meslek odalarının çok önemli olduğunu belirterek, "Odalarla, STK'larla kavga halinde olan bir belediye var. Biz, sizin de desteğinizle bunu düzelteceğiz" şeklinde konuştu.

Güvenç: "Çevre Mühendisi istihdamına dair söz istiyoruz"

Oda Yönetim Kurulu 2. Başkanı Mert Güvenç de Nazlıaka'ya seçim sürecinde başarılar diledi. Ankara'daki çevre sorunlarına değinen 2. Başkanımız Güvenç, bu sorunlara çözüm önerisini sunarak Nazlıaka'dan söz istedi. Güvenç , "Seçim çalışmalarında başarılar diliyoruz. Türkiye'nin de Ankara'nın da çevre konusunda hali ortada. ÇED raporları yok sayılıyor. Bunun çözümü de kent yönetimlerinde, yani belediyelerde daha fazla çevre mühendisi istihdam edilmesidir. Biz de, sizden göreve geldiğiniz taktirde, Belediye'de daha fazla çevre mühendisi istihdam edeceğinize dair söz istiyoruz" dedi. Aylin Nazlıaka da ziyaretinin amacının bu etkileşimi ve desteği sağlamak olduğunu belirterek, istihdam sözünü verdi.

Nazlıaka: "'Ben yaptım oldu' anlayışına son vereceğiz"

Ziyarette Nazlıaka'ya, Başbakan Erdoğan'ın 3. Köprü ve 3. Havaalanı ile ilgili "Bunlar her büyük projeye muhalif" sözleri ile Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Baran Bozoğlu'nun konuyla ilgili yaptığı "İstemezükçü değiliz" açıklaması hatırlatılarak "Başbakan suçlamalarını ve bu projeleri halka nasıl anlatacaksınız?" diye soruldu. "Halka sorunların asıl kaynağını ve çözüm önerilerini anlatacağız" diyen Nazlıaka şöyle devam etti; "Kimseye danışılmadan, 'ben yaptım oldu' anlayışıyla yapılan bir sürü proje var. Sorunun kaynağını çözmeyen projeler. Biz halka bunu anlatacağız ve 'ben yaptım oldu' zihniyetine son vereceğiz"

Başkan Baran Bozoğlu ne demişti?

Geçtiğimiz günlerde başbakanın ve hükümet yetkililerinin eleştirilerini cevaplayan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Baran Bozoğlu şunları söylemişti; "Bu ülkenin mühendisleri olarak, bizler de köprü, havalimanı gibi yapıları hiç kuşkusuz kullanıyoruz. Yaptığımız bilimsel eleştiriler bu gerçeklikle itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. "istemezükçüler" olarak itam edilmemizin nedeni de bu itibarsızlaştırma çalışmaları. Hayır, bizler köprüler, havalimanları ülkemizde yapılmasın demiyoruz, halk sağlığı gözetilerek, kamu yararı gözetilerek, projeler, yer seçimleri yapılsın ve süreç hukuka, mevzuata uygun yürütülsün istiyoruz. 3. Havalimanı projesindeki süreç başlı başına hukuksuzdur. En başından beri uyarılarımızı iletmemize rağmen, yönetmelikteki ve kanundaki maddeleri ilgili kurumlara hatırlatmamıza rağmen, yangından mal kaçırırcasına, her türlü eleştiri, öneriyi göz ardı ederek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ihale gerçekleştirildi. ÇED Nihai kararı olmadan ihaleyi yaptılar. Bu kararı bekleme gereği bile duymadılar. Çevre Kanuna, yönetmeliklere değer vermediklerini gösterdiler. Çevre mevzuatının yok sayılmasının aynı zamanda çevre mühendisliği mesleğinin, meslektaşlarımızın da yok sayılması anlamına gelmektedir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aylin Nazlıaka Çevre Mühendisleri Odası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement