Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Orta Vadeli Program'da önceliğin enflasyonu düşürmeye verildiğini açıkladı.
Babacan, 2015-2017 dönemini kapsayan üç yıllık OVP'yi açıklamak üzere düzenlediği basın toplantısında, OVP'de önceliğin, geçen yılki cari işlemler açığı yerine enflasyona verildiğini söyledi.
Babacan, öncelikle enflasyonun düşürülmesinin hedeflendiğini, ancak ikinci sıraya çekilen cari işlemler açığının da düşürülmesinin hedeflendiğini vurguladı.
"Para politikasını desteklemek amacıyla maliye politikasında sıkı duruş devam edecek" diyen Babacan, cari işlemler açığının düşürülebilmesi ve sürdürülebilir düzeye çekilmesi amacıyla yapısal reformların da devam edeceğini belirtti.
Babacan, büyümeye ilişkin hedefleri açıklarken de, 2014 yılına ilişkin büyüme hedefinin yüzde 3.3 düzeyine çekildiğini belirterek, 2015 yılı için yüzde 4.0 ve 2016 ile 2017 yılları için de yüzde 5.0 büyüme hedeflendiğini açıkladı.
Hükümet geçen yıl açıkladığı OVP'de 2014 büyüme hedefini yüzde 4.0, 2015 büyüme hedefini de yüzde 5.0 olarak olarak belirlemişti. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › Babacan: Ovp'de Birinci Öncelik Cari Açık Yerine Enflasyon Oldu - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?