Babylon Bu Hafta Her Gün Müzik Dolu - Son Dakika
Güncel

Babylon Bu Hafta Her Gün Müzik Dolu

Babylon Bu Hafta Her Gün Müzik Dolu

Bir Babylon klasiği Radyo Eksen Partisi, baharı karşılamak için 19 Mart Cumartesi akşamı dinleyicileriyle Babylon'da buluşuyor.

16.03.2016 11:01  Güncelleme: 11:08

Radyo Eksen Partisi, farklı bir Pazar deneyimi yaşatan Pazar Pazar Babylon: Latin Günü, Ramin Farhangniya, Şenay Lambaoğlu, Okay Temiz, Yüzyüzeyken Konuşuruz ve Noisia performansları Babylon'un bu haftaki programını oluşturuyor. Noisia'nın ardından Midnight Session'da ise Mumdance dinleyicileri bekliyor.

Bir Babylon klasiği Radyo Eksen Partisi, baharı karşılamak için 19 Mart Cumartesi akşamı dinleyicileriyle Babylon'da buluşuyor. Indie, ska, alternatif, punk, klasik rock'ı erbaplarından dinlemek isteyenler için Eksen DJ'leri; Gülşah Güray, Güven Yıldız, Gülşah Turgut içlerinden geldiği gibi çalıyor.

Babylon'da Pazar günleri ücretsiz gerçekleştirilen Pazar Pazar Babylon etkinlikleri 20 Mart'ta bu yıl beşincisi gerçekleştirilen İstanbul Dans Festivali buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Tolga Han Dans Okulu ve My Dream Dance Dans Okulu eğitmenlerinin vereceği Latin Jazz ve Kizomba atölyeleri ve İstanbul Müzik Festivali direktörü DJ Pan'ın Küba ve Karayip müziklerinden oluşan seti katılımcıları farklı bir Pazar için Babylon'a bekliyor.

İran'ın güçlü yorumcularından Ramin Farhangniya duygu yüklü sesiyle 21 Mart Pazartesi akşamı Babylon'da sahne alıyor. Müziğin birleştirici gücünden yararlanan ve şarkılarını dünya barışına adayan Ramin Farhangniya, Azerbaycan'ın unutulmaz klasiklerinin yanı sıra Farsça, Türkçe, Lazca, Yunanca, Kürtçe, Rusça, Gürcüce, Ermenice dillerinde seslendirdiği şarkılarıyla Babylon'da müzikseverlerle buluşuyor.

Bugüne dek birçok önemli caz müzisyeniyle çeşitli projelerde yer alan Şenay Lambaoğlu, Can Yücel, Nazım Hikmet, Hayyam Füruğ Ferruhzad gibi unutulmaz ozanların eserlerine yeniden hayat veren projesiyle, 22 Mart Salı akşamı Babylon'da dinleyicileri bekliyor. Birçok önemli caz müzisyeniyle projelerde yer alan Şenay Lambaoğlu, Babylon sahnesinde konuk olarak Derya Köroğlu, İlhan Şeşen, Vedat Sakman ve Zafer Cımbıl gibi usta isimleri ağırlıyor.

Usta perküsyonist ve ritim ustası Okay Temiz'in İsveç'te kurduğu efsanevi caz grubu Oriental Wind, 23 Mart Çarşamba akşamı Babylon'u yeniden ziyaret ediyor. Şu ana kadar birçok farklı sanatçının çalıştığı Oriental Wind projesinde her zamanki gibi çok özel isimler yer alıyor.

İstanbul bağımsız müzik sahnesinin sevilen ekiplerinden Yüzyüzeyken Konuşuruz, 24 Mart Perşembe akşamı Babylon'da sahne alıyor. Yaptıkları müziği indie-folk olarak tanımlayan grup, şarkılarıyla Babylon'da müzikseverler ile buluşuyor.

Nik Roos, Martin van Sonderen ve Thijs de Vlieger'den oluşan Hollandalı kolektif Noisia 25 Mart Cuma akşamı İstanbul'da ilk defa Babylon'da performans sergiliyor. Noisia ile dubstep'ten drum'n'bass'a, jungle'dan techstep'e uzanacak gecede Babylon'da müzik Midnight Session'da Mumdance'in iki yıl aranın ardından yayınladığı "Proto" albümü ile devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Babylon Bu Hafta Her Gün Müzik Dolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement